Gül Heykelleri Etnografya Müzesine Monte Ediliyor

ISPARTA - Antalya Anıtlar Kurulu kararı gereğince kent merkezindeki yerinden sökülen gül heykellerinin, Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi'ne monte edilmesine başlandı.

Isparta Belediyesince geçen yılın haziran ayında düzenlenen Isparta Halı ve Gül Festivali kapsamında Kaymak Kapı Meydanı'na dikilen, tarihi Firdevs Bey Çarşısı'nın görünümü engellediği gerekçesiyle de ocak ayında Antalya Anıtlar Kurulu kararıyla sökülerek belediyenin asfalt şantiyesine konulan iki gül heykeli, Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi'ne monte ediliyor.

Her biri 9 metre çapındaki toplam 18 tonluk iki gül heykelinin montaj çalışmalarını inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kurul kararıyla bulunduğu yerden sökülen heykellerin gerçek yerine kavuştuğunu söyledi.

Günaydın, "Müzemizi 30 Ağustos'ta törenle hizmete açacağız. Bu güllerimiz Isparta'mızın sembolü olacak. Tarihimizi ve değerlerimizi aynı binada sembolleştirmiş olacağız. Geleceğimize ışık tutacak bu müzemiz, şehrimizin de simgesini üzerinde taşımış olacak" dedi.

Kaynak: AA