Bahçesinde 1 Kilo 27 Gram Ağırlığında Domates Yetiştirdi

DÜZCE - Düzce'de yaşayan bir kişi, evinin bahçesinde 1 kilo 27 gram ağırlığında domates yetiştirdi.

Karahacı Musa Mahallesi'nde oturan Adnan Karabulut,AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl bahçesinde brokoli, lahana, karnabahar, pırasa, biber ve birçok ürün yetiştirdiğini belirterek, bu sene ilk defa baldızının verdiği domates tohumunu ektiğini söyledi.

Bu tohumdan iri domatesler elde ettiğini vurgulayan Karabulut, "10 senedir ekiyorum ama bu sene gibi olmadı. Geçen sene 860 grama kadar aldım, bu sene 1 kiloyu geçti, seneye Allah kerim" ifadesini kullandı.

İri domates elde etmek için toprağı tahlil ettirdiğini belirten Karabulut, "Nitratı eksikti, o eksikliği tamamladım. Onun haricinde sığır ve tavuk gübresi attım. Her şey doğal, hiçbir kimyevi ilaç kullanmadım. Gören vatandaşlar da hayret etti. Bütün köylüler, 'Bunun tohumundan ver' dedi.

İlk önce topraklarını analiz ettirsinler. Tuzu mu eksik, kireci mi eksik onu ziraatçıların tavsiyesine göre tamamlasınlar. Kesinlikle suni bir şey katmasınlar. İki üç günde bir mutlaka sulasınlar" diye konuştu.

Karabulut, tohumlardan elde ettiği organik sebzelerin satışını yapmayacağını, sadece ağız tadıyla yemek istediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA