Üniversiteden Uygulamalı Kozmetik Kimyası Kursu

MUĞLA - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kozmetik Kimyası Yaz Okulu Uygulamalı Programı başladı.

MSKÜ Araştırma Laboratuarları Merkezi'nde yapılacak programda üniversiteden ve sektörden gelen öğreticiler tarafından, aromatik yağlar, balık yumurtası, bal, polen, zeytinyağı, mantar gibi kozmetik ham maddeleri ile kozmetik ürünleri üretiminin nasıl yapılacağı uygulamalı olarak öğretilecek.

MSKÜ Araştırma Laboratuarları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nazan Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük sektörlerinden birinin kozmetik sektörü olduğunu ve Türkiye'nin bu sektörde ithalatçı durumda bulunduğunu söyledi.

Kozmetik hammadeleri açısından Muğla'nın çok zengin olduğunu ve ön plana çıkarılması gerektiğini vurgulayan Demir, "Bu yüzden geçen yıl ilkini düzenlediğimiz okulun bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Temel hedefimiz Muğla'nın gelecekte sadece Türkiye'de değil, dünya çapında kozmetik ham maddeler üreten büyük bir merkeze dönüşmesi" dedi.

Okul kapsamında teorik olarak renklerin, kozmetik ürünlerin insan psikolojisi üzerindeki etkilerinin katılımcılara öğretileceğini kaydeden Demir, "Eğitim 5 gün sürecek, bir gün de teknik bir gezi düzenlenecek. Sığla gibi endemik türler, kekik yağı gibi uçucu yağ çıkaran yerel işletmeler incelenecek. Aromatik yağlar, balık yumurtası, bal, polen, zeytin yağı, mantar gibi kozmetik ham maddeleri ile ruj ve renkli maske üretimi yapılacak" diye konuştu.

Nazan Demir, kozmetik üretim merkezi açmak için gerekli kurumlara başvurduklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA