Gakgoş'ların Faslı Yıldızı Hacı, Hakan Şükür Hayranı

ELAZIĞ - İSMAİL ŞEN - Elazığspor'un yeni transferi Faslı forvet Yusuf Hacı, futbolculuk kariyerinde Galatasaray ve A Milli Takım formasıyla çok sayıda başarıya imza atan Hakan Şükür'ü örnek aldığını belirtti.

Hacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1998 yılında FIFA Dünya Kupası'nda Fas Milli Takımı'nda sergilediği performansla yılın Afrikalı oyuncusu ödülünü alan ağabeyi Mustafa Hacı'dan etkilenerek futbola başladığını aktardı.

Ekonomik nedenlerle küçük yaşlarda ailesiyle Fransa'ya göç ettiklerini ve orada yaşamaya başladıklarını anlatan Hacı, "Ağabeyim Mustafa Hacı'nın amatör bir kulüpte oynarken AS Nancy kulübü tarafından fark edilmesi ve profesyonel futbol hayatına girmesi yaşamımızda futbolla dolu bir sayfa açtı" dedi.

Ağabeyinden etkilenerek futbolcu olmaya karar verdiğini belirten Hacı, profesyonel futbol hayatına ağabeyi gibi Fransa'da AS Nancy'de başladığını, ardından SC Bastia ve Stade Rennais'de forma giydiğini kaydetti.

Hacı, Elazığspor'un teklifi üzerine de futbol yaşamını Fransa dışında sürdürmeye karar verdiğini, daha önce yakından takip ettiği Türkiye liginin Fransa ligi kadar zorlu olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye ligini arkadaşlarımdan dolayı çok iyi biliyorum. Bursaspor'da oynayan yakın arkadaşım Michael Basser var. Galatasaray ve Fenerbahçe gibi büyük kulüplerin maçlarını izliyordum. Yine yakın arkadaşlarımdan Fenerbahçe'de forma giyen Moussa Sow var. Türkiye'de beğendiğim bir futbolcu varsa, o da küçüklüğümden beri örnek aldığım Hakan Şükür'dür. Onu çok beğeniyorum. İnşallah, burada başarılarıma devam edeceğim."

Kariyerinde her zaman Hakan Şükür'ü kendisine örnek aldığını aktaran Hacı, Şükür'ün futbolculuk yıllarında çok iyi bir golcü olduğunu söyledi.

-"Elimden geldiğince çok gol atmaya çalışacağım"

Bordo-beyazlı kulüpte arkadaşlık duygusunun çok iyi olduğunu ve bunun takımı güçlü kıldığını vurgulayan Hacı, takıma çok hızlı adapte olduğunu belirtti.

Elazığlı taraftarlar için en güzel golleri atmaya çalışacağını ifade eden Hacı, "Hedeflerimin başında tabi ki gol atmak geliyor. Elimden geldiğince çok gol atmaya, kulübümü iyi yerlere getirmeye ve mutlu etmeye çalışacağım. İki yıllık kontratım var" diye konuştu.

Kaynak: AA