Bodrum'da ''yüksek Ezan Sesi'' Tartışması

MUĞLA - Bodrum'un Torba Mahallesi'nde yaşanan ezan sesi tartışmalarına, bölgedeki vatandaşlar ve tatilciler tepki gösterdi.

Torba Mahallesi'ndeki camide ezan sesinin yüksek olduğunu iddia eden bir grup kadın camide geçici görevle bulunan imama tepki göstermiş bunun üzerine tartışma yaşanmıştı. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran olay, yöredeki vatandaşların da tepkisini topladı. Bölge halkı ezan sesinin yüksek olduğunu iddia eden grubun tavrına yönelik tepkilerini dile getirdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi eski eğitim görevlisi Güngör Avuncan, yaşamını Torba Mahallesi'nde sürdürdüğünü ve çıkan tartışmaları son derece yanlış bulduğunu söyledi.

Daha önce de aynı şikayetlerin aynı kişiler tarafından dile getirildiğini anlatın Avuncan, şöyle konuştu:

"Aylar önce yine aynı şikayet eden insanlar buraya gelmiş ve sabah namazı ezanının kendilerini rahatsız ettiğini söylemişlerdi. Ben şahsen şahit oldum. Burada bir kasıt olduğunu düşünüyorum. Çünkü burada hocamız da ses konusuna son derece dikkat ediyor. Çünkü biz mutluyken diğer taraf rahatsız olsun istemeyiz. Ama geçici imamın gelmesi ile böyle bir hadise olmuş yoksa normal şartlarda çok dikkat ediyoruz. Ama bu insanlar bunu son zamanlarda alışkanlık haline getirdiler bu yanlış."

Avuncan, yaşanan olayın ardından ezan sesinin yeniden kısıldığını ifade ederek, "Ezanın sesi oldukça kısıldı. Şu anda Torba'da ezan sesi çok az geliyor" dedi.

Bodrum'a tatil için gelen Murat Öztürk, yaşanan olayı televizyondan gördüğünü ve çok üzüldüğünü ifade ederek, "Dün televizyondan öğrendiğimde Türkiye Cumhuriyeti devletinde hiç olmaması gereken bir şey oldu. Ben Bodrum'a tatil için geldim. Burada böyle bir şey olmasına çok üzüldüm. 'İşgal altında mıyım acaba?' diye sordum kendime. Bu şikayet eden insanlar adına ben utandım Türk vatandaşı olarak" diye konuştu.

Camiyi yaptıran hayırsever Yılmaz Erhal ise çıkan tartışmaların asıl amacının sesin yüksekliği olmadığını, bir grup tarafından caminin bölgede istenmemesinden kaynaklandığını savundu.

Konuyla ilgili AA muhabirinin telefonla ulaştığı Bodrum Müftüsü Emin Arık ise Torba caminde görevli imamım izinli olduğunu ve görevine en kısa süre içinde başlayacağını belirterek, yaşananların ortada olduğunu ve üzüldüklerini kaydetti.

Kaynak: AA