Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık: 'nazilli'nin Kuru Patlıcanı Dünya Markası Oldu'

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, ilçede yetişen tarım ürünlerinin tek tek marka olmaya başladığını, sadece yurt içerisinde değil yurt dışında da marka olduğunu ifade etti.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık: 'nazilli'nin Kuru Patlıcanı Dünya Markası Oldu'
Yılın her mevsiminde ürün alınan bölgenin girişimci işadamları sayesinde hem istihdam hem de ihracatta söz sahibi olduklarını da ifade eden Alıcık, "Uzun yaşamın merkezi olan Nazilli'mizde yetiştirilen ve marka olan ürünler tüm dünyada aranan markalar arasına girmeye başladı.

Amerika’da teknolojinin merkezi olarak adlandırılan Silikon Vadisi varsa bizimde Nazilli’de Patlıcan Vadimiz var" dedi.

MARKA, İŞ VE İSTİHDAM
İlçenin tarımsal ürünlerinin markalaşması ve tanıtımına büyük önem veren Başkan Alıcık, ihracata yönelik çalışan işetmelere destek vermeye devam ediyor. Patlıcan Vadisi olarak bilinen, sadece Yıldıztepe mahallesi ve doğu-batı yönünde kalan yaklaşık 7 kilometrelik alanda sağlıklı kurutma işlemi yapılan işletmeleri ziyaret eden Başkan Alıcık, Bozyurt Köyünde 8 yıldır patlıcan kurutma işi yapan Enver Gedik'i ziyaret etti. Nazilli esnafı ve Nazilli’de istihdam sağlayan işadamlarına sık sık yaptığı ziyaretlerle onurlandırıp sıkıntılarına da başarılarına da ortak olmaya çalıştığını ifade eden Alıcık, büyük şehirler başta olmak üzere yurt dışında onlarca ülkeye ihracatı gerçekleşen kurutulmuş sebzeleri ile Nazilli’nin, Amerika’daki teknolojinin merkezi olan Silikon Vadisi gibi bir yer olduğunu hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti, "Uzun yaşamın merkezi olan Nazilli'mizde yetiştirilen ve marka olan ürünler tüm dünyada aranan markalar arasına girmeye başladı.

Amerika’da teknolojinin merkezi olarak adlandırılan Silikon Vadisi varsa bizimde Nazilli’de Patlıcan Vadimiz var.”

‘KURUTMA SAYESİNDE YİYECEKLER 4 MEVSİM YENEBİLİYOR’

Gedikoğulları kuru sebze işletmeciliği ile Türkiye’de ve dünyada Nazilli ismini duyurmuş ender firmalarımızdan biri haline geldi diyen Başkan Alıcık; “Bugün baktığımız da bu iş artık Nazilli’de büyük bir sektör halini almış durumda. Bundan 5-6 yıl öncesinde sadece dolmalık kurutulmuş patlıcanlarımızı ihraç edebiliyorduk. Ama bu gün baktığımızda Kurutulmuş Patlıcan, Dolmalık Biber, Dolmalık Kabak, Bamya Kurusu, Fasulye Kurusu, Domates kurusu ve Kızartmalık Biber ile hem yurt içi piyasaya hem de ihracata yönelik üretim yapıldığını görüyoruz. Çeşitliliğin artması ile istihdamın yani bu sektörde çalışan kişi sayısı arttığı gibi Nazilli ekonomisinin canlanmıştır. İkliminden mi havasından mı yoksa bulunduğu konumdan mı bilinmez Nazilli’mizde 42 çeşit ürün yetiştiği gibi böyle kurutma yöntemleri ile de yiyeceklerimizi neredeyse dört mevsim yenilebilecek duruma getiriyoruz. Bence bu bize Allah’ın bir lütfudur. Kıymetini çok iyi bilmemiz gerektiğine inanıyorum. İşte bu yüzden bu işletmeyi kutluyorum. Hem yaptıkları iş ile hem de neredeyse bin 500-2 bin aileye yarattığı iş imkânı sayesinde iş ve aş derdine çare olmuştur. Nazilli’nin ekonomisine yaptıkları katkılar, doğal kendimize has ürünlerimiz ile ismimizi duyurmuş olmaları ve sağladıkları istihdam için işletme sahibimize tekrar teşekkür ediyorum."

HEDEF, DÜNYA MARKASI OLMAK
İşletme sahibi Enver Gedik de, "Firmamız 2005 yılından bu yana hem yurt içi piyasaya hem de ihracata yönelik üretim yapmaktadır. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı üretim izinleri ve Sağlık Bakanlığı izinli olarak en hijyenik şartlarda ve modern bir üretim teknolojisi ile çalışan firmamız, kalite ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarına devam etmektedir. Bu ürünler işletmemize kendi çevremizde olan çiftçilerimizden günlük olarak getirilmektedir. İşletmemiz dışarıya açıldıkça bizim taleplerimizde doğal olarak artmış oluyor. İşte bu nedenle de işletmemizde çalışan sayısı giderek artıyor. Biz çalışmalarımıza kaliteden ödün vermeden titizlikle ve gerekli önemi vererek yapmaya devam edeceğiz. Hedefimiz dünya markası olmak" dedi.

Kaynak: İHA