"Halaydan Horona Gönül Köprüsü Projesi"

BİNGÖL - Bingöl Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında düzenlenen Karadeniz gezisine katılan muhtarlar, Bingöl'den halayla uğurlandı, Trabzon'da horonla karşılanacak.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, sosyal yaşamın içinde önemli bir yer tutan muhtarları yoğun iş temposundan uzaklaştırmak, moral ve motivasyonlarını artırmak amacıyla "Halaydan Horona Gönül Köprüsü Projesi" hazırladı.

Kalkınma Bakanlığı hibe programlarıyla desteklenen proje kapsamında, Bingöl'de görev yapan 24 muhtarın katıldığı 3 günlük Karadeniz gezisi başladı.

Emniyetin hazırladığı proje ile Sümela Manastırı, Uzungöl ve Sera Gölü gibi Trabzon'un tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı bulacak muhtarlar, Emniyet Müdürlüğü önünde davul zurna eşliğinde çekilen halay ile Trabzon'a uğurlandı.

Muhtarların Karadeniz'de horon ile karşılanacağını belirten Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku, Trabzon'daki muhtarlarla da bir araya geleceklerini, onları Bingöl'e davet edeceklerini söyledi.

Muhtarlar için proje yaptıkları için emniyet yetkililerine teşekkür eden Butaku, "İl Emniyet Müdürlüğümüzün düzenlediği Karadeniz gezisine katılıyoruz. Trabzon'a gideceğiz, biz de oradaki muhtarları buraya davet edeceğiz. Bu proje bizlerin kaynaşması içindir. Horon da oynayacağız, halay da çekeceğiz. Tanışacağız, kaynaşacağız" dedi.

Kaynak: AA