Başbakan Erdoğan Rize’den Dünyaya Seslendi…(4)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin her yerinde aynı şeyi konuştuklarını belirterek “Biz 780 bin km karenin tamamında aynı şeyi söyleriz.

Biz bir yerde başka bir yerde başka konuşanlardan değiliz bişz akşam başka sabah başka konuşanlardan değiliz” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ana Muhalefet Partisi milletvekillerinin Suriye lideri Beşar Esed ile görüşmelerine de vurgu yaparak “Ana Muhalefet Partisi milletvekilleri zalim Esed’i ziyaret ettiler. Onunla yan yana fotoğrafta poz verdiler. ‘Kişi sevdikleri ile beraberdir’ Bunu unutmayın. Bunlar onlarla beraberdir. Öyle diyor Konfüçyüz ‘söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu’ Bunlar hep ortada, vakalar gerçek. Biz kiminleyiz, halklayız, haklayız. Onun için bizi 11 yıldır siz iktidarda tuttunuz. Hep bizimle beraber oldunuz. Şimdi ben ana muhalefet partisinin sorumlularına soruyorum; Gazetelerde televizyonlarda yeni doğmuş bebeklerin solgun yüzlerine bakabildiniz mi ? destek verdiğiniz, sırtını sıvazladığınız o katilin yaptıkları ile gururlandınız mı ? Kendi ülkesinin başbakanını dünyaya şikayet edenler diktatör diyenler sırtlarını sıvazladıkları Esed için diktatör diyebilecekler mi ?” ifadelerini kullandı.

Reyhanlı’daki saldırının ardından CHP ile ilişkili suç örgütlerinin çıktığını, kaos için CHP’lilerin sokak sokak yaptığı çağrıları unutmadıklarını ifade eden Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kıılçdaroğlu’ndan şu ana kadar 100 bin TL’ye yakın tazminat kazandığını hatırlattı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun kendisine yönelik eleştirilerine Rize’den cevap veren Erdoğan “Mardin’de bir konuşma yaptım. ‘Milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldım’ dedim. ‘Bu konuşmayı buralarda yapmak kolay bunu Rize’de yap da görelim’ dedi.

Ben burada tüm Rizeli hemşehrilerimize sesleniyorum, AK Parti’nin ilkelerinde etnik milletçilik yoktur. Evet mi ? bizde dinsel, bölgesel milliyetçilik yoktur. Evet mi ? Kılıçdaroğlu biz 780 bin km karenin tamamında aynı şeyi söyleriz. Biz bir yerde başka bir yerde başka konuşanlardan değiliz. Biz akşam başka sabah başka konuşanlardan değiliz. Biz yüreğimizin sesini duyarak konuşuruz. Siz dik durduğunuz müddetçe biz haksızlık karşısında eğilmeyiz. Siz bizim için hayır duası ettiğiniz müddetçi Allah’ın inayeti ile Türkiye’yi büyütmeye devam ederiz. Sizin hayır dualarınız ile ateşi körükleyen değil, ateşi söndüren bir ülke olmaya devam edeceğiz. Türkiye yürekleri inciten kanatan değil yüreklere su serpen, yüreklerin bizimle ferah bir hale geldiği bir ülke olacak. Kimin ne dediğine bakmayın. Tencere tava diyenlere gereken cevabı verdiniz. Rize’ye geldiler mi bu geziciler ? geldiler fakat tencere tava bulamadılar” şeklinde konuştu.

Milletin iradesine saygı duyulmasını isteyen bir partinin mensupları olduğunu ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Siz ne derseniz o olacak. Mısır’daki kardeşlerimiz meydanlara niye yürüyorlar ‘Benim oyum namusdur. Ben bunu istiyorum’ diyor. Bundan sonra vicdanınızın sesini dinleyecek Allah’ın yardımı ile bölgemizde barış için mücadelemizi sürdüreceğiz. Kardeşlerim, biz sizlere inanıyoruz siz de bize inanın. Bu kervan yolda durmayacak inşallah. Maksuduna ulaşacaktır. Hiç endişeniz olmasın.”
Erdoğan, açılış töreninin ardından alandan ayrıldı.
Kaynak: İHA