Aşırı Kilolu Kadına Yaşam Operasyonu

MANİSA - Alaşehir'de sağlık sorunları ve aşırı kiloları nedeniyle hareket kabiliyeti zayıflayan 68 yaşındaki kadın, sağlık ve AFAD ekiplerinin çalışmasıyla evinden çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Uluderbent beldesine bağlı Sarıpınar köyünde oğlu Ali Akyıldız'ın yanında kalan ve 15 yıldır çeşitli sağlık sorunları bulunan Zaife Akyıldız, 150 kilogram ağırlığına ulaşması nedeniyle hastaneye gitmek için evinden çıkamayınca, aile hekiminden yardım istendi.

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan görüşme sonrası, köye özel donanımlı Obez Ambulansı gönderilirken, hastanın evden çıkarılması için AFAD ekipleri de destek verdi.

Zarife Akyıldız, obez rahatsızlığı bulunanlar için özel donanımlı ambulanstaki ekipmanlar kullanılarak, AFAD ekiplerinin de desteğiyle yarım saat süren çalışma sonrası evinden çıkarılarak Alaşehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Zarife Akyıldız'ın oğlu Ali Akyıldız, çeşitli sağlık sorunları bulunan annesinin son yıllarda kilosunda aşırı artış olduğunu, bu nedenle hareket kabiliyetinin düştüğünü söyledi.

Annesinin sağlık durumunun yanı sıra evlerinin konumunu göz önüne alarak aile hekiminden destek istediğini aktaran Ali Akyıldız, ekiplerin hassas çalışması sonrası sorunun çözüldüğünü belirterek, katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Manisa 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimi Dr. Engin Yıldırım ise, hastaya AFAD ile koordineli bir şekilde biri doktorlu olmak üzere iki ekip ile müdahale ettiklerini, sorunsuz bir şekilde hastaneye ulaşımını sağladıklarını ifade etti.

Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Aydın Er de, hastanın kontrollerinin yapılacağını ve sağlık kuruluna gireceğini, önümüzdeki hafta taburcu edilmesinin ön görüldüğünü söyledi.

Kaynak: AA