4. Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Kupası

Talas Belediyesi’nin 4’üncüsünü düzenlediği Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Kupası başladı.

4. Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Kupası
Açılış törenine Vali Vekili Erdoğan Aygenç, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel, Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ve Talas AK Parti İlçe Başkanı Ragıp Dost ile vatandaşlar ve sporcular katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, ilçenin sanayisi ve tarım alanı olmadığını bu sebeple Belediye olarak turizm ve spora yöneldiklerini belirtti.

Yoğun hayatın temposundan fırsat bulamayanlara, ''Ali Dağı’nda temiz havanın keyfini çıkartın'' diyerek sözlerine başlayan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:
''Şehrimizin tarihinde 20 yıl geriye gittiğimizde, önce ticaret şehriyiz demişiz. Daha sonra eğitim, sanayi ve sağlık şehri derken, asli hizmetlerimiz olan alt yapı çalışmalarını tamamladıktan sonra bugün turizmi konuşmaya başladık. İlimizin merkezine baktığınızda 4 medeniyeti bir arada görmeniz mümkün. Bu Talas içinde geçerlidir ve turizm faaliyetleri için önemlidir.''
Konuşmasında dünyada yapılan yamaç paraşütleri ile Talas’ta yapılan yarışmayı değerlendiren Başkan Yıldırım, ''Yamaç paraşütü için, dünyada tribünü, tesisi ve iniş pisti olan tek yer Talas Ali Dağı’dır’’ dedi.

Şehir merkezine yakınlığı ile de bir benzerinin olmadığını söyleyen Yıldırım, ‘’Ali Dağı sanki yamaç paraşütü için şehrin ortasında yükselivermiş’’ dedi.

Başkan Yıldırım ayrıca şunları söyledi:’’ Ali Dağı sanki yamaç paraşütü için yaratılmış. Bakın hemen ilerimizde Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi var. Allah lazım etmesin ama, gerek olduğunu düşünürsek mesafesi çok yakın. Bize kızanlar oldu, ancak Talas’ımızın sanayisi ve tarım alanı yok. Elbette turizm ve spora yönelecektik. Bugün bunu başardığımızı düşünüyorum. 1oo sporcu içerisinden 33’ü Amerika’dan Hindistan’a kadar birçok farklı ülkeden geldi. Buda Ali Dağı Yamaç Paraşütü kupasının uluslararası bir organizasyon olduğunu gösterir. Talas’ın tanıtımı için önem arz eden bu organizasyona hepiniz hoş geldiniz. Sporculara kazasız belasız bir yarış temenni ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer de yarışmacılara kazasız belasız bir yarış dilerken, bu organizasyonla Kayseri’nin tanıtımına verdiği katkıdan dolayı Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım’a teşekkür ettiler.

Törende son olarak kürsüye çıkan Vali Vekili Erdoğan Aygenç, sporculara başarılar dilerken, Mimar Sinan'ın şehri olan Kayseri’yi, Ali Dağı’nın zirvesinden iyi izlemelerini ve gittikleri yerde anlatmalarını istedi.

Daha sonra bütün protokol üyelerinin katılımıyla yarışma başlatılırken, sporcular birer birer Kayseri semalarına havalandı.
Kaynak: İHA