Vali Yardımcısı: 'basının Duyması Gereken Konular Değil'

Samsun Taşkın Kurulu Olağan Toplantısı basına kapalı yapıldı.Toplantının ardından açıklama yapan Samsun Vali Yardımcısı Mehmet Ali Karatekeli, "Basının duyması gereken konular değildi" dedi.

Vali Yardımcısı: 'basının Duyması Gereken Konular Değil'
Samsun Taşkın Kurulu Olağan Toplantısı Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantı başında basın mensuplarının görüntü almasına izin verildi.

Vali Yardımcısı Mehmet Ali Karatekeli’nin uyarısı üzerine salondan çıkan gazeteciler, toplantı bitene kadar dışarıda bekledi. Bu arada bazı basın mensupları kamera ve fotoğraf makinelerini yere bırakarak duruma tepki gösterdi

Toplantı sonunda basın mensuplarını makineleri yerde beklerken gören Vali Yardımcısı Mehmet Ali Karatekeli yaptığı açıklamada, "Çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. İlgili kurumların acil kararlarını ve faaliyetlerini yerine getirilmesi ile ilgili konuşmalar yapıldı. Biz geçen sene meydana gelen olayla ilgili değerlendirme yaptık. Canik ilçesini ilgilendiren kararları gözden geçirdik. Atakum ilçesini de özel olarak masaya yatırdık. Bunlar basının duyması gereken konular değildi. Yani ‘bir şey atladık’ diyeceğiniz bir konu değildi. Kararlarla ilgili, Valimiz Hüseyin Aksoy yapacağı toplantıda kamuoyuna bilgilendirme yapacaktır" diye konuştu.

BURMA: “YAPILACAKLAR GÖZDEN GEÇİRİLDİ”
Toplantı sonunda basın mensuplarına görüşmeler hakkında bilgi veren Atakum Belediye Başkanı Metin Burma ise, "Hızlı çalışmak gerekiyor. Suçlayarak bir yere varılmıyor. Suçu belediye başkanlarına atarak bir şey olmuyor. Bodrum katlara iskanlarla ilgili izni belediye başkanları vermiyor. Yönetmelik veriyor. Bugün yapılan toplantıda yapılacaklar gözden geçirildi. Ayrıca bodruma daha iskan verilmiyor. Mustafa Kemal Bulvarı, Alpaslan, Gaffar Okan ve Vatan Caddeleri, Mediva Hastanesi bölgesinde derhal denize ulaşabilecek acil çıkış hatları yapılması gerekiyor. Bunları yaparsak Atakum ilçesi rahatlar. Bu dediklerim yapılırsa Atakum daha sorun yaşamayacaktır. Bunun takipçisi olacağım" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA