Sarıgöl’de Üç Ayaklı Kedi Yavrusu İlgi Odağı Oldu

Sarıgöl’de dört yavru dünyaya getiren sokak kedisinin yavrularından biri diğerlerinden farklı olarak üç ayaklı dünyaya geldi.

Sarıgöl’de Üç Ayaklı Kedi Yavrusu İlgi Odağı Oldu
İki aylık olan sevimli yavruları mahalle halkının belirli yerlere yiyecek koyarak kedi ve dört yavrusunu gözleri gibi bakmaya başladı.

Konak Mahallesi Bektaşağa Sokak sakinleri, yavrulardan birisinin diğerleri gibi hareket edemediğini fark ederek, küçük kedi yavrusunu takibe aldılar. Diğer kardeşlerinden farklı olarak üçayaklı doğan küçük kedi yavrusunu sokakta petshow dükkânı olan İbrahim Dalgıç, tarafından uzun uğraşlar sonunda yakalanan üçayaklı kedi yavrusu görenlerin ilgisini çektiği gibi mahallenin ve çocukların sevgilisi haline geldi. Ön sol ayağının doğuştan olmadığını belirten İbrahim Dalgıç; "Önceleri kedi yavrularını mahalle olarak yiyecek veriyorduk. Yavrulardan biri diğerlerinden farklı hareket ediyordu. Yakından iyice baktığımızda ön sol ayağının olmadığını gördük. Zorlukla yakaladım. Şimdi koruma altına aldım. Hergün bakımını yapıyorum. Kendim zaten kedi, köpek, balık ve kuşyemleri ve av hayvanları malzemesi satışı yapıyorum. Kafes içersine koydum. Günün büyük bölümünü annesi ve kardeşleriyle geçirmesi için bırakıyorum. Artık kendini koruyabilecek durumda diğer kardeşlerinden daha çevik ve hareketli olduğundan annesi ve kardeşlerinin yanına bıraktım.’’ dedi.

Öte yandan, Serbest Veteriner Hekim Osman Gül, bu tür vakaların çok ender rastlanılmakta olduğunu belirterek; "Bu tür vakalar anomali doğumlarda olmaktadır. Üç ayaklı kedi yavrusu olayı ender rastlanılan bir olay olmakla birlikte, üç ayaklı yavru kedi diğerlerinden farklı hareket edecek.’’ diye konuştu.

Kaynak: İHA