Hayrabolu 23. Ayçiçeği Festivali ve Sanayi Fuarı

TEKİRDAĞ - Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem, Hayrabolu'nun tarım makineleri üretiminde son teknolojik ürünleriyle ülkede ve yurt dışında ses getirdiğini söyledi.

İrtem, Hayrabolu 23. Ayçiçeği Festivali ve Sanayi Fuarı'nın açılışında, festivalllerinin yörelerinde kardeşlik ve birlik duygularını pekiştirdiğini belirterek, Hayrabolu'nun ayçiçeği tarımının yanı sıra ürettiği tarım makinelerini yurt içi ve yurt dışına ihraç ederek öne çıktığını belirtti.

Hayrabolu'nun tarım makineleri üretiminde son teknolojik ürünleriyle ülkede ve yurt dışında ses getirdiğini dile getiren İrtem, bu şekilde tarım sektörüne de katkı sağlandığını kaydetti.

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü de ayçiçeği ekiminde Hayrabolu'nun önemli yere sahip olduğunu belirterek, ayçiçeği taban fiyatlarının üreticiyi memnun etmesini temenni ettiğini vurguladı.

Kaymakam Tamer Orhan ise festivallerin yöredeki sosyal hayata büyük zenginlik kattığını, yörenin ekonomik durumuna önemli katma değer sağladığını belirterek, Hayrabolu'nun adıyla anılan ayçiçeğinin yöredeki tarım makinelerinin gelişmesinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Kültürpark'ta festival kurdelesini Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem, CHP Tekirdağ milletvekili Emre Köprülü, Kaymakam Tamer Orhan, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya tarafından kesildi.

Festival açılışına protokolün yanı sıra Karnobat Belediye Başkanı Georgi Dimitrov, il genel ve belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, daire müdürleri, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA