Ermenek 19. Taşeli Kültür Sanat ve Sıla Şenlikleri

Karaman'ın Ermenek ilçesinde geleneksel olarak kutlanan Taşeli Kültür, Sanat ve Sıla Şenlikleri, şenlik yürüyüşü ile başladı.

Ermenek 19. Taşeli Kültür Sanat ve Sıla Şenlikleri
Tekke Parkı'ndan başlayan yürüyüşün ardından Lütfi Elvan Kent Meydanı’nda düzenlenen program çerçevesinde protokol konuşmaları yapıldı. Protokol konuşmaları öncesi Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının konseri ile halk oyunları gösterisi yapıldı. Şenliğe, Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Karaman İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Ermenek Kaymakamı Eyyüp Güngör, AK Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli, Ermenek Belediye Başkanı Necati Akpınar ve çevre ilçe ve belde belediye başkanları ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı

Ermenek Belediye Başkanı Necati Akpınar, törende yaptığı konuşmada ilçe olarak aldıkları hizmetlerden memnun olduklarını belirtti.

AK Parti Karaman Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün ‘de, AK parti hükümeti döneminde Karaman ve Taşeli bölgesine yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

Karaman Valisi Murat Koca ise yaptığı konuşmada, "Bizler bugün burada olduğu gibi, bir araya gelmeyi, bir ve beraber olmayı önemseyen, yaşayan ve yaşatan bir milletiz. Nerede olursak olalım, hangi güzelliğe şahit olursak olalım, bizim gönlümüzdeki en güzel yer yurdumuzdur, ilimizdir, ilçemizdir, köyümüzdür. Öyle ki nereye gidersek gidelim, çoğu zaman çocukluğumuzun, gençliğimizin geçtiği yerler aklımızdan hiç çıkmaz. Yaşadığımız yer hangi imkanlara sahip olursa olsun memleketimizin kokusu daima burnumuzda tüter durur" dedi.

"Yıllar geçse de hayatımızdan ve hafızamızdan silinmeyen sesler ya da görüntüler vardır" diyen Vali Koca, “İnsanın bedeni bir gün mutlaka yaşlanır; ama yaşattığı hatıralar asla yaşlanmaz ve kaybolmaz. Hatta sahip olduğumuz bedenimiz bir gün toprağa karışır, ama hatıralar yaşamaya devam eder ve yaşattığımız her hatırada memleketimizden bir iz vardır, çünkü her memleket sahibi için mübarek bir beldedir. İçinde yaşadığımız zamanda ve bulunduğumuz mekanda farklılıklar olsa da memleketimize olan muhabbetimiz ve sevgimiz hiçbir zaman değişmez. Hele bir de gurbete düşmüşsek, hafızamızın bir kenarında hep memleketimiz vardır. Yanındayken dikkat bile etmediğimiz ağaçlar, insanlar, dağlar birdenbire gözümüzde büyür. Kimi zaman bir fotoğraf, kimi zaman bir şarkı bizi alıp memleketimize götürür. Hz. Yunus gibi her dem yeniden doğmanın, Hz. Mevlana gibi her dem yeni bir şeyler söyleyebilmenin derdinde olmalıyız" diye konuştu.

Bugün başlayan ve 2 gün sürecek olan şenliklerin öğleden sonraki bölümünde ise Panayır açılışı, açılış ve temel atma törenleri ile atıcılık yarışmalarının yapılmasıyla devam edecek.
Kaynak: İHA