Adıyaman'dan Kısa Kısa

ADIYAMAN - Adıyamanlı kick boksçu Mevlana Altuntaş, Türkiye Şampiyonu oldu

Kick Boks Federasyonu Başkanlığı'nın 2013 faaliyet programı kapsamında düzenlediği Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda Adıyamanlı Altuntaş, full contact kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Mevlana Altuntaş'ın Türkiye şampiyonu olmasının kendileri için gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Altundaş'ın Avrupa Şampiyonasında Türkiye'yi temsil edeceğini belirten Bağcı, "Adıyamanlı genç sporcularımızdan gurur kaynağımız 63 kiloda Mevlana Altuntaş full contact kategorisinde Türkiye şampiyonu olarak ilimizi Avrupa Şampiyonasında temsil etmeye hak kazandı. Ben müsabakalara katılan tüm sporcularımıza, hakem ve antrenörlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

-Gölbaşı'na kanalizasyon arıtma tesisi kuruluyor

Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, ilçeye kanalizasyon arıtma tesisi kurma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha güzel ve temiz bir çevre için çalışmaların son hızla devam ettiğini belirtti.

İlçede yapımı süren kanalizasyon arıtma tesisi hakkında bilgi veren Özdemir, şunları söyledi:

"Gölbaşı Gölü çıkışı kanal boyunda yapımı devam eden biyolojik kanalizasyon arıtma tesisimiz, mekanik ekipmanla birlikte cihazların montajı yapılıyor. Şu an yapılan tesis uluslararası bir yapıya sahip olup, tesis tam çalışmaya başladığında yüzde 95 oranında suyu temizlemiş olacak. Bu durumda da bu bölgedeki çevre kirliliğini ve kokuyu tamamen gidermiş olacak. Tesisimiz yaklaşık bir ay içerisinde faaliyete geçmiş olacaktır."

-Tut Kaymakamı Mut, göreve başladı

Tut Kaymakamlığına atanan Mehmet Mut, görevine başladı.

Kaymakam Ramazan Kendüzler'in, Ağrı'nın Tutak ilçesine atanması nedeniyle boşalan göreve atanan Amasya'nın Göynücek Kaymakamı Mut, ilçeye geldi.

Mut, resmi kurum amirleri ile tanıştı, onlardan bilgi aldı.

Kaynak: AA