Şanlıurfa Barosundan Ücretsiz Avukatlık Hizmeti

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Barosu Adli Yardım ve Kadın Hakları Danışma Merkezi tarafından 3 yılda maddi durumu iyi olmayan bin 96 kişiye ücretsiz avukatlık hizmeti verildi.

Baro'dan yapılan açıklamaya göre, Baro bünyesinde yaklaşık 3 yıl önce hak ihlalleri karşısında mağdurların adalete erişimini kolaylaştırmak amacıyla Adli Yardım ve Kadın Hakları Danışma Merkezi kuruldu. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşların daha hızlı ve kaliteli bir şekilde ücretsiz avukatlık hizmeti almasına öncülük eden merkezde şuana kadar bin 93 kişiye ücretsiz hizmet verildi.

Baro üyesi avukatların geçmiş yıllarda nöbetleşe hizmet sunduğu merkezde bu yıl daimi avukat görevlendirildi. Kısa bir süre önce yapılan basın toplantısı ve afiş çalışmalarıyla kamuoyuna duyurulan hizmetlerle başvuru ortalaması iki kat arttı.

Özellikle kadınların müracaat ettiği merkezde, bu yıl yapılan 459 başvurunun 366'sını kadın, 93'ünü erkekler oluşturdu. Başvurular arasında en fazla boşanma, bunu miras, nafaka ve çeşitli davalara ilişkin yardım talepleri yer alıyor.

Merkez, özel avukat tutacak mali güce sahip olmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlardan kendilerine müracat etmelerini bekliyor.

Kaynak: AA