Öso, Cepheleri Sahile Taşıyor

GAZİANTEP - ORHAN ÇİÇEK - Suriye Ulusal Koalisyonu Gaziantep Temsilcisi Yaser Zakri, Özgür Suriye Ordusu'nun yeni strateji geliştirdiğini belirterek, "Esed yanlılarının çoğunlukta olduğu sahil bölgelerine cephe açıyoruz" dedi.

Zakri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejim güçlerinin ÖSO'nun kontrolündeki bölgelere saldırarak gücünü kırmaya çalıştığını belirtti.

Esed güçlerinin bu hamlesine karşı yeni strateji geliştirildiğini dile getiren Zakri, "ÖSO cepheleri sahile taşıyor. Esed yanlılarının çoğunlukta olduğu sahil bölgelerinde cephe açıyoruz. O bizim bölgelerimizi bombalıyor. Biz de onun yanlılarının olduğu bölgelere cephe açıyoruz. Böylece onun ilgisini dağıtmaya çalışacağız" diye konuştu.

Büyük çoğunluğu ÖSO'nun hakimiyetindeki Halep'in tamamen kurtulmasına yönelik 3 ayrı cephe daha açtıklarını belirten Zakri, kısa zamanda zafere ulaşacaklarını ve Halep'i kurtaracaklarını dile getirdi.

Mücadelede askeri tedbirlerin yanında siyasi önlemler de alındığını vurgulayan Zakri, gerçekleştirilen seçimlerle yerel meclisler oluşturulduğunu anımsattı.

Bu meclislerin halkın yaşamını kolaylaştırıcı hizmetleri yerine getirmek için çalışacağını aktaran Zakri, dünya ülkelerinden de kendilerini diplomatik anlamda tanımalarını istedi.

Suriye'deki halkın sadece gıdaya ihtiyaç duymadığını, tıbbi yardımlar yanında diplomatik desteğe de ihtiyaç duyduklarını belirten Zakri, şöyle konuştu:

"Gençlerimizin eğitim öğretim ve nüfusla ilgili sorunlar var. Bu problemlerin çözümüne yönelik adımlar atmaya başladık. Yaptığımız bu işlemlerin tanınması lazım. Özellikle dost ülkelerden bu konularda bize yardım etmelerini bekliyoruz. Özellikle pasaport konusunda bizi tanımalarını istiyoruz."

-"Dünya Mısır'daki darbecilere destek veriyor"

Zakri, Mısır'daki olaylara da değinerek, "Maalesef dünya Mısır'daki darbecilere destek veriyor. Mısır ve Suriye'deki olaylar, dünyada sahte demokrasi olduğunu herkese açık bir şekilde göstermiştir. Maalesef batı ülkeleri demokrasiyi yalnızca kendilerine uygun görüyorlar. Bize uygun görmüyorlar. Bölgede demokrasi gelen yerlere darbe yönlendiriyorlar" diye konuştu.

Kaynak: AA