Mısır ve Suriye'deki Katliamlara Tepki Gösterileri

ANKARA - Ankara'da bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleri, Mısır ve Suriye'deki katilamları protesto etti.

Abdi İpekçi Parkı'nda toplanan bir grup, Mısır'daki direniş sona erene kadar her akşam saat 18.00-22.00 arasında bir araya geleceklerini bildirdi.

Genç Birikim Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ali Kaçar burada yaptığı konuşmada, dün Suriye'de yürekleri burkan, insanlık dışı katliam gerçekleştirildiğini belirterek, kimyasal gazlarla henüz daha yeni doğmuş, küçücük yüzlerce bedenin insanlık dışı vahşi yöntemle katledildiklerini söyledi.

Kaçar, Suriye'deki insanlık dışı katliama rağmen İran'ın ve İran'ın emriyle Hizbullah'ın bu ülkeye hala hem maddi hem de milis güç gönderdiğini ileri sürdü. Mısır'da, Filistin'de, Arakan'da Afganistan'da Suriye'de sadece Müslümanların katledilmediğine dikkati çeken Kaçar, bütünüyle insanlığın katledildiğini söyledi.

Ortadoğu'da diktatörlerin, kralların yönetimde kalmasını sağlayanın Batılı ve Doğulu ülkeler olduğuna işaret eden Kaçar, "Mısır halkı kendi Firavuni yöntemlerine karşı çıktığı kadar Batılılara ve Siyonistlere de karşı çıkmışlardır. Çünkü biliyorlardı ki bu Firavuni yönetimler ancak Batılı ve Doğulu emperyalistlerin ve Siyonist güçlerin yardım ve desteğiyle yönetimde kalabiliyor. Asıl düşman bu kukla yönetimlerden ziyade bunların arkasındaki emperyal ve Siyonist güçlerdi" diye konuştu.

-"Filistin'in kurtuluşu bütünüyle ümmetin kurtuluşunu sağlayacak"-

Mursi'nin darbeye karşı dik bir duruş sergilediğini dile getiren Kaçar, bunun bölge halklarının umudunu yeşerten ve geleceğe umutla bakmasını sağlayan bir tavır oluduğunu kaydetti.

Mısır halkının katliamlara ve ilan edilen olağanüstü hal uygulamalarına rağmen tarih yazdığını ifade eden Kaçar, şunları kaydetti:

"Adeviye Meydanı'nı boşaltabilirler, Muhammed Bedii'yi, Hayrat el-Şatır ve diğer önde gelen İhvan liderlerini zindanlara atabilirler, zaten bazıları devrim süreciyle yeni zindandan çıkmıştı. Ammar Bedii'yi 17 yaşındaki Esma'yı, Hayrat el-Şatır'ın kızı ve damadını ve şehit Hasan el-Benna'nın torununu ve daha binlerce masum insanı şehit edebilirler ama Mısır halkında, darbecilere ve arkasındaki Siyonist ve emperyal güçlere karşı oluşan ve her gün daha da büyüyen nefreti dindiremezler. Mısır'ın kurtuluşu, Suriye'nin kurtuluşuna, Suriye'nin kurtuluşu ise Filistin'in kurtuluşuna vesile olacaktır. Filistin'in kurtuluşu ise bütünüyle ümmetin kurtuluşunu sağlayacak."

Katılımcıların Rabia işareti yaptığı, tekbir seslerinin yükseldiği eylemde "Her yer Rabia her yer direniş" sloganları atıldı. Çizgi film kahramanı Pepe'nin kostümüyle sahneye çıkan kişinin Rabia işareti yapması ise çocuklar tarafından ilgiyle izlendi.

İHH Ankara'nın öncülüğündeki eyleme Van Mısır Gönüllüleri Platformu'ndan otuz kişi de destek verdi.

Kaynak: AA