Mersin Kültür Festivali'nde Rekor Denemesi

İçel Bürokrat ve İşadamları Derneği (MEBİDER) tarafından ‘Biz İçel'iz, İçel Türkiye’dir’ sloganıyla 4-6 Ekim tarihleri arasında bu yıl ilki düzenlenecek olan ‘İçel Kültür Festivali’nin hazırlıkları sürüyor.

Mersin Kültür Festivali'nde Rekor Denemesi
Festivalde yapılacak olan etkinliklerden birisi olan dünyanın en uzun cezeryesinin rekor denemesi için ‘Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuruda bulunuldu.
İçel’in farklı ilçelerinden hemşeri, kültür ve sanat derneklerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan festival, İçel Valiliği, İçel, Toros ve Çağ üniversiteleri, Akdeniz İhracatçı Birlikleri, İçel Ticaret ve Sanayi Odası, Deniz Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ziraat Odası, Turizm Platformu, işadamları dernekleri, hemşeri dernekleri, kültür ve sanat dernekleri ve gönüllü kuruluşlar tarafından hazırlanıyor.

Festivalle ilgili açıklamalarda bulunan MEBİDER Başkanı ve aynı zamanda Festival Komitesi Başkanı Kemal Kaçmaz, İçel'in sahip olduğu ekonomik ve kültürel değerlerden dolayı son derece önemli bir bölge olduğunu ifade etti.

İçel’in ayrıca Türkiye'nin her tarafından göz alan bir bölge olduğunu da vurgulayan Kaçmaz, "Aynı zamanda Türkiye’nin bir ihraç kapısıdır. Akdeniz’de ki en önemli ihracat limanıdır. Bu nedenle İçel’in hak ettiği yere gelebilmesi için İçel’de yaşayan farklı etnik kökenli grupların bir kardeşlik ruhuyla bu bölgede yaşadığını, İçel’in barış ve huzur şehri olduğunu başta Türkiye’ye sonra da bütün dünyaya duyurmak adına bu festivali organize ediyoruz” dedi.

3 gün sürecek festivalde yapılacak etkinliklerden de bahseden Kaçmaz, "Katılım gösteren derneklerimiz kendi yöresel giyeceklerini, yiyeceklerini, el sanatlarını ve halk oyunlarını sergileme fırsatı bulacaklar. Diğer taraftan bu etkinlik çerçevesinde İçel’in yaşayan değerleri eş zamanlı olarak davet edilecek, onurlandırılacak. Festival kapsamında bir de sürprizimiz olacak. İçel’e özgü olan cezeryenin ‘en uzun cezerye’ denemesi yapılabilmesi için Guinness rekorlar kitabına başvuru yapıldı. Öte yandan kış ayları içerisinde Ankara ve İstanbul’da ‘İçel günleri’ adı altında etkinlikler düzenlenecek. Öte yandan festivalin açılış programı kapsamında Teyfik Sırrı Gür Stadyumu’ndan festivalin yapılacağı alan olan Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej eşliğinde yürüyüş düzenlenecek" diye konuştu.

Kaynak: İHA