"görüş Günü Kadınları"nın Çekimleri Başladı

ADANA - Bir televizyon kanalında yayınlanacak "Görüş Günü Kadınları" dizisinin çekimleri, kullanılmayan fabrikanın cezaevine dönüştürüldüğü platoda başladı.

Yönetmenliğini Veli Çelik, yapımcılığını Mehmet Yiğit Alp'in üstlendiği, senaryosunu Özgür Evren'a ait dizide, cezaevindeki sevgililerini ziyaretleri sırasında tanışan 4 kadının yaşam hikayesi anlatılıyor.

Dizi çekimleri, Türkiye'nin en büyük iplik ve dokuma fabrikalarından olan ve yaklaşık 15 yıldır kullanılmayan Çukobirlik'in bulunduğu arazide kurulan cezaevi platosunda gerçekleşitiriliyor. Cezaevi sahneleri için kurulan ve içerisinde koğuş, hücre, görüş salonları ve çeşitli mekanlar bulunan 7 bin 500 metrekare set dışında Adana kent merkezi ile Seyhan Nehri kıyısında yer alan mahallelerde de çekim yapılacak.

Dizide "Gülay" karakterini canlandıran oyuncu Yıldız Çağrı Atiksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, karakterinin, ailesini hiç tanımamış, annesini de doğumda kaybetmiş kız olduğunu, yetiştirme yurdunda büyüdüğünü anlattı.

"Gülay"ın 12 yaşından beri tanıdığı "Sertaç" ile evlendiğini ifade eden Atiksoy, "Gülay'ın amacı, arzusu, hiçbir zaman yaşamadığı ve sıcaklığını hissetmediği aile ortamını Sertaç'la hayatı boyunca sürdürmekr" dedi.

Adana'nın çok keyifli, güzel bir kent olduğunu dile getiren Atiksoy, "Tek problem, çok sıcak. 1 ayımız var, daha sonra rahatlayacağız. İnsanları sıcak ve misafirperver. İlk geldiğim gün kebap yedim. Ben normalde çok kilo alan biri değilim. Burda da almazsam hiçbir yerde alamam" diye konuştu.

Dizi oyuncularından Yosi Mizrahi de "Hakkı" karakterini canlandırdığını anlatarak, yeni bir proje için heyecanla Adana'ya geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Türk televizyonlarının formatında daha önce böyle bir iş yapılmadı. Televizyon seyircisinin alışık olmadığı bir iş olacak. Galiba kalplere dokunacağız. Ciğerlere biraz basacağız. İş, hapishane gibi gözüküyor ama çok 'klostrofobik' bir durumumuz yok. Hapisahane işin yüzde 50'sini oluşturuyor. Daha çok dışarda olacağız, dışarıdaki hayatlara biraz dokunacağız. Benim için şöyle bir güzelliği var, ilk defa kötü karakter oynayacağım. Heyecanlıyım, sakallarım falan da onun için. Türk televizyon seyircisi beni daha önce komediden, soft işlerden hatırlıyor. 'Hakkı ',gerçekten pis bir herif. Ortağını sırtından bıçaklayıp, içeri girmesine sebebiyet vermiş. Ailesine göz dikmiş, eşinde gözü olan, bütün mal varlığını bir vampir misali yavaş yavaş emen bir karakter. Ümidim, seyirci benden tiksinsin. Bu, işimizi yaptığımızı gösterir. Set ortamı çok keyifli. Çok da güzel bir oyuncu kadrosu kuruldu. Herkes kendi dalında çok profosyonel. Işık, reji, oyuncu ekibi olsun. Sacın 3 ayağı çok güzel kuruldu."

-Sinan Tuzcu

Dizide "Komiser Mehmet" karakterini üstlenen Sinan Tuzcu ise, İstanbul polisiyle çalışıp, Adana'ya dönen, cezaevine insanları atan, suçluları yakalayan, bıçkın, eğlenceli, neşeli bir kişiyi canlandıracağını söyledi.

Senaryonun kendisini çok etkildeğini anlatan Tuzcu, "Sebebi de hikayeleri çok gerçek ve bizim televizyon karşısında 'profil' dediğimiz izleyici kitlesine çok hitap eden, kendi yaşadıkları hikayelerin senaryolaşmış hali. Dramatik, aksiyonu çok kuvvetli, çatışması çok kuvvetli. Dolayısıyla tempo hiç düşmüyor. Hep birşeyleri takip ediyorsunuz. Durmadan yeni olaylar açılıyor. Bence çok keyifli, oyuncu kadrosu çok iyi. Beraber olmaktan çok keyif aldığım arkadaşlarımla çalışıyorum. Bence seyirci çok beğenecek" dedi.

Oyuncu Şenay Gürler de dizide konu alınan dört kadından biri olduğunu ve "Süreyya" karakterini canlandırdığını belirtti.

Kaynak: AA