Başkan Genç’in Kavak İlçe Ziyareti

Canik Belediyesi tarafından Samsun ve bölgenin geçmişteki ticari hayatını anlatan "Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti ve Canik" kitabının tanıtımı amacıyla düzenlenen "Samsun Kültür ve Tarih Buluşmaları" toplantısının ikincisi Kavak'ta gerçekleştirildi.

Başkan Genç’in Kavak İlçe Ziyareti
Samsun'un tarih boyunca önemli bir ticaret merkezi olduğuna işaret eden Başkan Genç, ilçeleriyle birlikte dünyaya entegre olan ve ulaşım problemi çözülen bir Samsun'un yeniden uluslararası bir şehir olacağını söyledi.

Kavak'ta ilk önce AK Parti Kavak İlçe Başkanı Üzeyir Başkaya'yı ziyaret eden Başkan Genç, burada partililerle sohbet etti. İlçede yapılan çalışmalar ve sorunlar hakkında bilgi alan Başkan Genç, daha sonra Kavak İlçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen toplantıya misafir olarak katıldı.

İlçe Müftüsü Abdullah Karaca'nın Müftülük binasına ihtiyaç olduğu yönündeki talebine karşılık Başkan Genç, birlik-beraberlik olunduğu takdirde çözülemeyecek bir problemin olmadığını söyledi.

Kalabalık bir topluluğa konuşan Başkan Genç, ahlaki erozyonda 2. boşanmada 3. sırada bulunan Samsun'da değişim ve dönüşümde ahlaki değerlerin ihmal edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

“KAVAK'IN VE İLÇELERİN ULAŞIM PROBLEMİNİ BİLİYORUZ”
Otogar esnafını gezen Başkan Genç, Kavak Şoförler ve Otomobilciler Odası'na da konuk oldu. Minibüsçülerin Samsun şehir merkezine giremedikleri için ulaşım problemi yaşadıklarını belirten Kavak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Arif Kaya, bu nedenle hem vatandaşların, hem kendilerinin, hem de Samsun esnafının mağdur olduğunu söyledi.

Ulaşım sorununa bir çözüm bulunması gerektiğini vurgulayan Kaya, ulaşım problemi nedeniyle ilçelerden gelen insanları eskisi gibi çekmeyen Saathane Meydanı esnafının kan ağladığını dile getirdi. Başkan Genç ise, ulaşımda yaşanan problemleri bildiklerini ve çözümünün bu konuyla ilgili kişi, kurum ve kuruluşların görüş ve önerilerinin alınarak olacağını belirterek, Samsun'un ulaşım problemine çözüm getirmek amacıyla 8 Eylül'de Ulaşım çalıştayı düzenleyeceklerini söyledi.

"BİLGİ, TARİHLE BÜTÜNLEŞMELİ"
Ziyaretlerin ardından "Samsun Tarih ve Kültür Buluşmaları" gerçekleştirildi.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ve büyük ilgi gören 'Samsun Kültür ve Tarih Buluşmaları'na Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, Kavak İlçe Müftüsü Abdullah Karaca, Kavak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halit Kamçı ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda, bilginin tarihle bütünleştirildiğinde geleceğin daha iyi şekillendirileceğine işaret eden Başkan Genç, Samsun'un ulaşım sorununu çözdüğü takdirde yeniden uluslararası şehir olacağını söyledi.

Samsun'un tarihinin M.Ö. 5000 yıllarına dayandığına ve en az 7 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğuna işaret eden Genç, "Tarihi sağlam olan şehirleri asla yok edemezsiniz. Dubai'nin bir tarihi yok ve fişi çekilen bir makinenin durması gibi fişini çektiğinizde yok olup gider. Ancak Samsun geçmişi sağlam bir şehir. Genleriyle oynanmış bir meyve gibi şehrin genleriyle oynarsanız, o şehri bozarsınız. Samsun'un genlerinde ticaret var, kültür var, bilim-sanat var, siyaset var. Dolayısıyla şehrimizi geleceğe bu özelliklerle taşıyabiliriz. Milattan önce de Samsun'da ticaret vardı ve tarihin hiç bir döneminde bu topraklarda aç kalınmamıştır" dedi.

“SAMSUN CAZİBE MERKEZİ OLMALI”
Kavak'ın Samsun-Ankara yolu üzerinde önemli bir yol güzergahında bulunduğuna dikkat çeken Başkan Genç, "Kavaklı üretici, malını hızlı, güvenli ve ekonomik bir şekilde Samsun limanına ya da Anadolu'ya taşımalı. Kavak Samsun limanına ve Samsun havaalanına oldukça yakın bir ilçemiz. Bu avantajını iyi kullanmalıyız. Ancak bu Kavak'ın gerekli ulaşım ağlarıyla örülmesiyle mümkün olur. Samsun'u vizyoner projelerle cazibe merkezi haline getirmeliyiz. Cazibe merkezi Samsun'un turistik, kültürel, sportif ya da yatırımsal anlamda çekeceği her şeyden ilçelerimiz de özellikleri kapsamında faydalanacaktır. Samsun'a gelecek olan insan mutlaka Kavak'a da gelecektir. Samsun'u cazibe merkezi yapmazsak, ilçelerimizin gelişmesi mümkün değildir" şeklinde konuştu.

Toplantının ardından Kavak'ta pazar yerini gezen Başkan Genç, burada pazar esnafı ve vatandaşlarla görüştü. Bir pazar esnafının kurduğu sofraya oturan Başkan Genç, onlara eşlik etti. Vatandaşların ilgisiyle karşılaşan Başkan Genç, Kavak insanının çalışkan ve misafirperver olduğunu söyledi.

Başkan Genç Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün'e de makamında konuk oldu. Başkan Ün'den ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Genç, daha sonra Kavak Esnaf ve Sanat Odası Başkanı Ali Rıza Kısa ile Esnaf Sanat Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Fikret Çankaya'yı ziyaret etti. Esnafların sıkıntılarını dinleyen Başkan Genç, esnafın bir şehrin can damarı olduğunu dile getirdi. Kavak Kamyoncular Derneği Başkanı Ahmet İçli ve Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci'yi ziyaret eden Başkan Genç, Kavak Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren fabrika ve işletmeleri de gezdi. Başkan Genç, potansiyeli olan Kavak'ta sanayinin mutlaka geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Kaynak: İHA