Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı Yiğit'e Teşekkür Belgesi

BALIKESİR - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, 2012 yılında yüzde 92 tahsilat oranını yakalayıp 1 milyar 52 milyon lira vergi toplayarak 30 Vergi Dairesi Başkanlığı arasında 3. sırada yer alan Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı Hasan Yiğit'e teşekkür belgesi gönderdiği bildirildi.

Yiğit, Balıkesir Vergi Dairesi toplantı salonunda yapılan teşekkür belgesi takdim töreninde yaptığı konuşmada, Gelir İdaresi Başkanının önerisiyle Maliye Bakanı tarafından ödüllendirilmelerinin onur verici olduğunu söyledi.

Kurumda görev yapan tüm personelin "borç tazeyken tahsil edilir" anlayışıyla görev yaptığını ifade eden Yiğit, şöyle konuştu:

"Mükelleflere borç tebliğini kısa sürede ilettik. Daha önceki yıllarda 2-3 yılda düzenlenebilen ve tebliği edilen ödeme emirlerini bin lirayı aşan borçlar için borcun vadesinden itibaren 5 gün içinde tebliğini yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bu sayede borçlu mükelleflere anında ulaşıyoruz hem de posta pulu ödemelerinden tasarruf yapmış oluyoruz. Postaya verdiğimiz tebliğ ödeme emirleri tebliğinde tebliğ edilme oranı yüzde 60-70 iken memurlarımız vasıtasıyla tebliğde bu oran yüzde 98'e çıktı. Hızlandırılmış tebliğ sayesinde kamu alacağı da bir an önce hazineye intikal etmiş oluyor. Başta vergi dairesi müdürü arkadaşlarım olmak üzere kapı girişindeki güvenlik görevlileri ve birim sorumlularımıza kadar her kademedeki arkadaşlarımız çok özverili çalıştı. Bu belge şahsımın değil hepimizin."

Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Şinasi Candan da Balıkesir'in 2012'de vergi tahsilatında çarpıcı bir başarıya imza attığını söyledi.

Candan, 2012 yılında bir önceki yıla göre yüzde 9,8 oranında tahsilat artışı sağlanarak 278 milyar 751 milyon lira vergi tahsilatı yapıldığını belirtti.

Candan, şunları kaydetti:

"Hedefimiz, bu rakamı bu yıl 317 milyar 950 milyon liraya çıkararak bütçe hedeflerini yakalamaktır. Bu başarılı performansımızda Balıkesir'in katkısına baktığımızda çarpıcı bir başarı görmekteyiz. Balıkesir 2012 yılında 1 milyar 52 milyon lira cari tahsilat yaparak 30 Vergi Dairesi Başkanlığı arasında 3. sırayı almıştır. Tahsilat tahakkuk oranı ise yüzde 92'dir. Bu başarının 2013'de de süreceğine inancımız tam. Balıkesir'den bu yıl 1 milyar 269 milyon 607 bin lira vergi tahsilatı bekliyoruz."

Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün ve Şinasi Candan, Yiğit'e teşekkür belgesini takdim etti.

Kaynak: AA