Bakan Eroğlu Suriye'deki 'mezalim'i Yorumladı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Suriye’deki kimyasal saldırının büyük bir vahşet olduğunu belirterek, ''Suriye'de insanlar ölürken Batı'nın sessiz kalması doğrusu çok düşündürücüdür” dedi.

Bakan Eroğlu Suriye'deki 'mezalim'i Yorumladı
Bakan Eroğlu, Niğde’de 30 milyon TL değerinde 13 tesisin açılış ve temel atma töreni için Niğde’ye geldi. Eroğlu, ilk olarak Niğde Valiliğini ziyaret ederek Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’tan brifing aldı. Valilik binasında gazetecilerin Suriye’nin kimyasal silah kullanması ile ilgili sorusuna Bakan Eroğlu, ''Suriye’deki neticede onlar kardeşlerimiz, yani burada kimyasal silah kullanılması, kimyasal madde ile çoluğu çocuğu katletmesi gerçekten çok büyük bir vahşet, büyük bir zulümdür. Hatta atalarımız mezalim derdi. Mezalime bütün dünya sessiz duruyor. Buna gerçekten hayret ediyorum. Yani bu kadar zulüm var. Babasını geçti bu zalim Esad, babası da büyük bir zalimdi, babasını maalesef geçti. Artık kimsenin tahammülü kalmadı. Bakın şu anda Suriyelilerin büyük bir kısmı Türkiye’de, Ürdün, Lübnan’da perişan hallerde. Gene biz sığınan kardeşlerimize bakıyoruz. Şu ana kadar da tahmin ediyorum 1,5 milyar dolarlık Türkiye’nin yaptığı maddi bir destek var. Yani bunları ne için yapıyoruz; insanlık adına yapıyoruz, onlarla kalbimizden gelen bir kardeşlik bağı var. Onlar bize tarihin emaneti, bunun için bakıyoruz'' diye cevap verdi.

Bakan Eroğlu, ''Bu çocukların, özellikle o yavruların fotoğraflarını gazetede görünce ben de sabahleyin çok duygulandım'' diyerek şunları kaydetti:
''Yan yana dizilmişler. Hele gazetenin birisi şöyle yazmış, 'Bunlar uyumuyor, bunlar şehit oldu.' Gerçekten kefenlere bürünmüş bütün çocukların, yani neredeyse bin 400'e yakın, bu şekilde kimyasal madde ile masum, suçsuz çocukların bu şekilde katledilmesi, bütün milletimizin yüreğini dağladı. Artık son olsun diyoruz. Sabrımız kalmadı. Bütün dünyaya da sesleniyoruz. Başka bir yerde çok iyi hatırlıyorum. Hollanda’da doktora çalışmasında bir köpek hastalandığı zaman 50 kişi etrafına dolardı. Tamam da burada insanlar ölüyor. Biz hayvanlara da merhamet edeceğiz ama burada insanlar ölürken batının sessiz kalması doğrusu çok düşündürücü. Biz Şili'de deprem oluyor, oraya ilk yardıma koşan biziz. İnsanlık bunu gerektiriyor.''
Eroğlu, “Diyorum ki batıya, insanlık öldü mü? Bir taraftan İran’a şaşıyorum, o hala Esed'i destekliyor, Rusya arkasında çıkıyor. Neticede bütün dünyanın artık buna 'dur' demesi lazım. Bu zalimin yaptıkları öbür dünyada çekeceği aşikar tabii. Bu dünyada da artık cezasını çekmesi gerekiyor. Çok üzüldüm ölenlere. Şehitlere Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Onların akrabalarına anasına, babasına ve yakınlarına da sabır diliyorum. Milletimizin de oradakilerin çoğu kardeşlerimiz, çok sayıda aynı soydan gelen kardeşlerimiz var. Onların da milletimizin de insanlığın da başı sağ olsun” diye konuştu.

Valilik ziyaretinde şeref defterini imzalayan Bakan Eroğlu’na ipek halı ve plaket verildi.

Bakan Eroğlu, valilik ziyaretinin ardından yürüyerek Niğde Belediyesi'ne geçti. Burada Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Eroğlu, daha sonra AK Parti Niğde İl Teşkilatı'nı ziyaret etti. Bakan Eroğlu, öğleden sonra Niğde’nin Çiftlik ilçesinde 13 tesisin toplu açılış ve temel atma törenine katılacak.
Kaynak: İHA