Türk Simitçi Bayram Manda Turistlerin İlgi Odağı Oldu

Antalya’nın Demre ilçesinde üç katlı simit tepsisini aynı anda taşıyabilen simitçi Bayram Manda’ya turistler büyük ilgi gösteriyor.

Myra Antik Kenti Ören Yeri Sokağı’nda 4 yıldır simit satan 43 yaşındaki Bayram Manda ile fotoğraf çektirebilmek için sıraya giren turistler satılan çıtır simitten çok kıtır simitçiye ilgi gösteriyor. Bu ilgiden hayli memnun olduğu gözlenen Manda’nın tek şikayeti ise turistlere satılan simit sayısının 50'de kalması.

FOTOĞRAF ÇEKTİREREK SİMİTLERİMİZİ SEVDİRMEYE ÇALIŞIYORUM
35 yıldır simitçilik yaptığını söyleyen simit ustası Bayram Manda, yaklaşık 400 simidi aynı anda taşıyarak turistlerin ilgi odağı olurken, günlük olarak satabildiği 200 simitten sadece 50’sinin yabancılar tarafından satın alınmasını anlamadığını ifade etti.

Gün içinde çoğunluğu kadın olmak üzere en az 200 yabancı turist ile fotoğraf çekindiğini de sözlerine ekleyen Manda, “Birlikte fotoğraf çekindiğimiz Rus turistlerin ancak 50’si simit alıyor.” diye şikayetini dile getirdi.

Simit taşıma konusunda hayli iddialı olan Ankara’lı simitçi Bayram Manda, Rusça bildiğini belirterek, “Ruslar sıcak, taze ve gevrek olan simite ilgi duyuyorlar. Fotoğraf çektirerek simidi sevdirmeye çalışıyorum.” diye konuştu.

Kaynak: İHA