Rusya Stavropol Müftüsünden İade-i Ziyaret

Rusya Stavropol müftüsü Muhammed Rahimov, Büyükçekmece Belediye’sine iade-i ziyarette bulundu.

Büyükçekmece Belediyesi kardeş şehri Rusya Stavropol'un Bölge Müftüsü Muhammed Rahimov ve eşi, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e iade-i ziyarette bulundu. Albatros Restoran’da düzenlenen kahvaltıya; eski Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz, İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, ilçe müftüsü Mehmet Narin, işadamı Yusuf Salman katıldı.

Kardeş şehir projesi kapsamında Rusya Stavropol şehri ile dostlukların pekiştiğini vurgulayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Rusya’da ve Bulgaristan’da yaşayan Müslüman kardeşlerimizin isteği üzerine cami yapımına başladık. Rusya Stavropol şehrindeki cami inşaatı bitti. Bu durumdan çok mutluyuz. Yakın zamanda Bulgaristan’daki cami inşaatını da bitireceğiz" dedi.

Büyükçekmece Belediyesi öncülüğünde Rusya Stavropol bölgesinde yapılan cami ve külliyesinin inşaatı bitirilerek ibadete açıldığı bildirildi.

Kurban Bayramı’ndan hemen sonra yapılacak olan cami açılış törenine Rahimov, emeği ve desteği gecen herkesi davet etti. Kahvaltı sonrasında başkan Akgün, misafiri Muhammed Rahimov’a Büyükçekmece’nin simgesi olan hediyeler takdim etti.
Kaynak: İHA