Maden Ocağında Patlatılan Dinamitler Faciaya Neden Oluyordu

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde özel bir maden ocağında patlatılan dinamitler, az kalsın faciaya neden oluyordu.

Maden Ocağında Patlatılan Dinamitler Faciaya Neden Oluyordu
Patlama sırasında içinde 2 kişinin bulunduğu otomobil taş yağmurunun arasında kalırken, olay anı çevredeki bir vatandaş tarafından cep telefonuyla saniye saniye kaydedildi.

Olay, Sorgun’da özel bir maden ocağında meydana geldi. Otomobil sürücüsü 37 yaşındaki Ali Gözübüyük, patronu Osman Çabuk ile birlikte maden ocağına gittiği sırada patlatılan dinamitlerin arasında kaldı.

Büyük panik yaşadıklarını belirten Ali Gözübüyük, hesap işlemi için özel bir maden ocağına gittiklerini belirterek, “Nizamiye girişinde, 'İşletme sahasına girmek yasak' dediler. Dinamit patlatılacağını söylediler. Bizimle birlikte işletmeye ait servis aracı ve 3-4 tane otomobil de bulunuyordu. 30-40 dakikaya yakın nizamiyede bekletildik. Daha sonra tehlikenin geçtiğini söylediler. İlk olarak servis aracı hareket etti. Daha sonra diğer araçlar da hareket edince ben de hareket ettim. Onlar geçtikten sonra bir anda yüksek bir sesle patlama duyduk. Bir anda taşları havada gördüm. Tabii ben de can havliyle gaza yüklenerek oradan uzaklaşmaya çalıştım. Tabii kaçamadım. Taşlardan bir tanesi otomobilimin arka kaputuna geldi. Bir tanesi ön plakama geldi. Olayın şokuyla pek bir şey anlamadık ama çevredeki bir vatandaş tarafından cep telefonuyla çekilen görüntüleri izlediğimizde ne kadar büyük bir faciadan döndüğümüzü gördük” dedi.

Olay sonrası muhatap bulamadıklarını öne süren Gözüyübük, “Olay sonrası işletmeye ait yetkililerden kendimize bir muhatap aradık ancak kimseyi bulamadık. Daha sonra dinamitin patlatıldığı yerde sorumlu bir kişi varmış, o geldi yanımıza. Olayın kendisiyle alakalı olmadığını, güvenlikle alakalı olduğunu söyledi.

Biz tekrar nizamiyeye indik. Nizamiyede güvenlikçi arkadaşlara söyledik. Onlar da kendilerini farklı şekilde savundular. Biz de olayı polis ve jandarmaya bildirdik. Onlar da olay yerine gelerek gerekli tutanakları tuttular'' diye konuştu.

Kaynak: İHA