Kocasını Öldürdüklerini 13 Yıl Sonra İtiraf Etti

Balıkesir'in Manyas ilçesinde 13 yıl önce işlenen cinayetin zanlıları, vicdan azabına dayanamayarak adalete teslim oldu.

Kocasını Öldürdüklerini 13 Yıl Sonra İtiraf Etti
İlçeye bağlı Çataltepe köyünde ikamet eden iki çocuk babası Hayati Parlak, 2000 yılı Haziran ayında kayboldu. Kocasının ortadan kaybolmasının ardından Balıkesir'in Hisaralan köyünden Kadir Keskin ile evlenen iki çocuk annesi Filiz Keskin, daha fazla vicdan azabına dayanamadı. Keskin, 13 yıl sonra Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğüne giderek işledikleri cinayeti itiraf etti

Keskin, eşinin bir yakını ile birlikte Hayati Parlak'ı başına taşla vurmak sureti ile öldürdüklerini, daha sonra cesedini dereye attıklarını itiraf etti. Keskinin cinayeti birlikte işlediklerini söylediği F.Ö., Manyas'ın Kubaş köyünde jandarma tarafından gözaltına alındı. Sorgusunda suçunu itiraf eden F.Ö., Hayati Parlak’ı kendisini hırsızlık yapmaya zorladığı için öldürdüğünü söyledi

F.Ö., olay günü Hayati Parlak ve eşi ile birlikte Çataltepe köyü kırsalında geceleyin birlikte bira içtiklerini, daha sonra kendisinin Parlak'ın birasına ilaç kattığını anlattı. F.Ö., Parlak’ın ilacın etkisi ile fenalaşmasının ardından başına taşla vurduğunu, cinayetten sonra ise cesedi bir merkebe yükleyerek yaklaşık bir saat uzaklıkta bulunan Darıca köyü hudutlarındaki Kurudere'ye attıklarını söyledi.

Jandarma tarafından Parlak'ın gömüldüğü iddia edilen yerde yapılan incelemelerde kafatası ve kemik parçaları bulundu. Olay yerinde bulunan kemikler Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, Parlak'ın eşi Filiz Keskin ve suç ortağı F.Ö. tutuklanarak Bandırma M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
Kaynak: İHA