Ferhat İle Şirin'e Temsili Mezar

AMASYA - Amasya Belediyesi yapımı devam eden ''Ferhat ve Şirin Aşıklar Müzesi'' bahçesinde Ferhat ve Şirin için temsili mezar yaptırdı.

İçerisinde Romeo ve Juliet'ten Ferhat ile Şirin'e, Leyla ile Mecnun'dan Kerem ile Aslı'ya kadar dünya ve Anadolu'nun efsane aşklarını yaşatacak ''Ferhat ve Şirin Aşıklar Müzesi'' yapımında sona gelindi.

Konsept itibariyle Türkiye'de ve dünyada ilk olacak müzenin bahçesine Ferhat ve Şirin için temsili mezar yapıldı. AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, başkan yardımcıları Cengiz Erdem ve Mehmet Dümen"in yanı sıra belediye meclis üyeleri ve muhtarlar yapımı devam eden müzeyi gezdi.

Amasya Belediye Başkanı Özdemir, sevdiği için dağları delen Ferhat'ın öyküsünü anlatan Ferhat ile Şirin efsanesindeki kanalın bulunduğu halk arasında ''Ferhat Su Kanalı'' olarak bilinen yerde eşi benzeri olmayan bir müze yaptıklarını anlattı.

Müzenin kısa bir süre sonra açılacağını belirten Özdemir, ''Ferhat ve Şirin Aşıklar Müzesi''nin şimdiden yerli ve yabancı turuistlerin ilgisini çektiğini belirterek, "Müzemiz çok özel bir müze oldu. Aynı zamanda Ferhat ve Şirin aşkında efsaneye konu edilen 'Ferhat Su Kanalı'nın söz konusu çalışmayla koruma altına almış olduk. Müze bahçesinde Ferhat ve Şirin için temsili yaptırdığımız mezarlar müze kadar ilgi çekti" diye konuştu.

Özdemir, yeni evlenen çiftler ile aşıkların Ferhat ve Şirin'in mezarı başına gelerek dilek tuttuklarını belirtti.

Kaynak: AA