Başkan Zenbilci’ye, İlahiyat Geliştirme ve Destekleme Derneğinden Teşekkür Plaketi

Adana'nın merkez ilçe Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci’yi makamında ziyaret eden, Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş ve Çukurova İlahiyat Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı Mehmet Barış, 57. Alay Şehitliği Camisinin yapımına katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim ettiler.

Başkan Zenbilci’ye, İlahiyat Geliştirme ve Destekleme Derneğinden Teşekkür Plaketi
Başkan Zenbilci’yi makamında ziyaret ederek teşekkür plaketini takdim eden Dekan Ali Osman Ateş, yapımı tamamlandığında, Sabancı Merkez Caminden sonra en büyük ikinci cami olacak olan Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 57. Alay Şehitliği Camisinin yapımına katkı sağlanması amacıyla çeşitli kurum ve kuruluşlardan resmi yazı ile yardım talep ettiklerini söyledi.

Bu talebe ilk cevabı olumlu olarak veren Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci olduğunu belirten Ateş şunları söyledi:
“Bizim yardım talebimize fiilen ilk cevabı veren Başkan Ahmet Zenbilci’ye teşekkür plaketi sunuyoruz. Aynı zamanda Çukurova Üniversitemizin ve 57. Alay Şehitliği Caminin idari olarak bağlı bulunduğu ilçe Sarıçamdır. Bu cami inşaatı tamamlandığında 4 bin kişi aynı anda namaz kılabilecek. Birinci katta 500 kişilik amfik salon yer alıyor. Ayrıca Kuran-ı Kerim, ney, hat, ebru ve tezhip sanatlarının çalışmalarının yapılabileceği salonlar yer alıyor. Bu cami ve külliyenin yapımı Çukurova İlahiyatı Geliştirme ve Destekleme Derneği tarafından yürütülmektedir. Bu dernek daha önce de İlahiyat Fakültemizin binasını yaptırmıştı. Dernek Başkanımız eski il müftümüz Mehmet Barış’tır.”
Kaynak: İHA