Karşıyaka Belediyesi Depremi Unutmadı

Karşıyaka Belediyesi 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 14. Yıldönümü nedeniyle anma etkinliği gerçekleştirdi.

Karşıyaka Belediyesi Depremi Unutmadı
Afetlere karşı dikkatleri çekmek, halkın gündeminde tutmak için gerçekleştirilen etkinlikte, Karşıyaka Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri enkazdan canlı kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Yerel yönetim olarak, Karşıyaka’yı afetlere hazırlıklı hale getirebilmek için yapılabilecek her türlü hazırlığı yapmaya çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Doğal Afetler Merkezimizi kurduk. Burada afet anında gerekli olan tüm malzemeler bulunuyor. İzmir’deki diğer kurumlarla işbirliği içinde çalışıp hazırlıklarımızı yapıyoruz“ dedi.

Karşıyaka Belediyesi’nin Latife Hanım Şantiyesi’nde gerçekleştirilen tatbikat öncesinde konuklara inşaatı yeni tamamlanan Doğal Afetler Eğitim Merkezi binasını gezdiren Başkan Durak, “İnşallah hiçbir dönemde afet yaşamayız. Ancak hepimiz her zaman hazırlıklı olmalıyız. Bu merkezde afetlerin nasıl oluştuğu ve alınacak önlemler anlatılacak. Üniversite öğrencilerine de burada eğitim vermeyi planlıyoruz. İç donanımını yılbaşına kadar gerçekleştirip tesisi hizmete açmak istiyoruz“ diye konuştu.

Doğal Afet Merkezi’nde depoları ve butik müzeyi de tek tek gezdiren Başkan Durak, “Afet anında gerekli tüm malzemeler depolarımızda bulunuyor. Mevcut haberleşme iptal olacağı varsayılarak, uydudan acil haberleşme sistemi, çadırlar, battaniyeler, aydınlatma sistemleri gibi tüm ekipmanlar hazır durumda. Türkiye gerçeğini görerek her an hazır durumda olmalıyız“ dedi.

Kısa gezinin ardından, Acil Durum Koordinatörü Ömer Karaca önderliğinde hazırlanan arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

Enkaz anında alana ulaşan ekipler öncelikle yanan yangını söndürdü, çevrede önlem alıp gereksiz kişileri uzaklaştırdı. Daha sonra Karşıyaka belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından barınaktan alınıp eğitilen Rüzgar isimli köpek canlı arama yaptı. Köpeğin tespit ettiği yerde aletleriyle müdahale başlayan ekipler demirleri tet tek kesip betonu kırarak kurtarma bacası hazırladı. Bu sırada ambulans ve sağlık ekibi hazırlandı. Enkaz içinde ulaşılan yaralı güvenli bir şekilde dışarı çıkartılıp ilk kontrollerinden sonra hastaneye gönderildi.
Kaynak: İHA