Elazığlı Baba 5 Ay Önce Kaybolan Oğlunu Arıyor

Elazığ'ın Palu ilçesine bağlı Beyhan beldesinde demiryolu şantiyesinde çalışırken, Murat Nehri'ne uçan kamyonetle birlikte kaybolan mühendis Faruk Koç'un babası Ömer Koç, aradan geçen 5 aya rağmen oğlunun bulunamamasına tepki gösterdi.

Elazığlı Baba 5 Ay Önce Kaybolan Oğlunu Arıyor
Demiryolu şantiyesinde çalışırken Murat Nehri'ne düşen kamyonetle birlikte kaybolan mühendis Faruk Koç'un, aradan 5 ay geçmesine rağmen bulunamamasına babası Ömer Koç, tepki gösterdi. Nehre düşen aracın bulunamadığını kaydeden baba Koç, oğlunun kaybolan aracın içinde olacağını söyledi.

Elinde oğlunun fotoğrafı bulunan baba, çocuğunun bulunması için yetkililerden yardım istedi. Baba Koç, "Sayın Başbakanımdan, acılı bir baba olarak daha teknolojik iyi bir cihazın gönderilerek aracın bulunması için ilgili birimlere gerekli talimatın verilmesini talep ediyorum. BİMER'e defalarca mail atmamıza rağmen, bize cevap olarak konuyu ilgili mercilere bildirdiklerini söyledi.

Fakat bize kimse dönüş yapmadı ve bilgi vermedi. Ben sadece oğlumun bulunmasını istiyorum. Toplam 2 kilometre mesafe içinde suyun en derin yeri 9 metrelik göletler olup, diğer yerler de 2- 4 metre arasında değişiyor. Gelen teknik ekibin ifadesine göre bu aracın bu mesafeden ileri 2 kilometreden fazla sürüklenmesi mümkün değil. Çünkü önünde set var bu nedenle ileri gitmesi mümkün değildir. Eğer araç bulunursa, oğlumun da içinde olduğunu düşünüyorum" dedi.

Demiryolu şantiyesinde çalışan mühendisler Yaşar Kemal Hekimoğlu ve Faruk Koç, 21 Mart 2013 tarihinde iş kontrolü için araziye çıktıkları sırada, araçları Murat Nehri'ne uçtu. Olaydan 16 gün sonra mühendis Yaşar Kemal Hekimoğlu'nun cesedi bulunurken, Faruk Koç ve kamyonet, aradan yaklaşık 5 ay geçmesine rağmen bulunamadı.
Kaynak: İHA