Bebekler Bereketi İle Dünyaya Gelecek

BOLU - Bolu'nun Mengen ve Dörtdivan ilçelerinde "Hoş Geldin Bebek" projesi kapsamında yeni doğan bebeklerin bir yıllık ihtiyaçları kaymakamlık tarafından karşılanacak

Mengen ve Dörtdivan kaymakamlıkları tarafından hazırlanan "Hoş Geldin Bebek" projesi kapsamında, Asgari ücret ve altı bir ücretle geçimini sağlayan ailelerin yeni dünyaya gelen bebeklerine yardım yapılacak.

Her bebek için ayda 150 lira olmak üzere toplam bin 800 lira para ile birlikte, hazırlanan yardım paketleri ailelere verilecek. Yardım paketlerinin içinde bir bebeğin ihtiyacı olan, bez, mama, biberon, emzik, diş kaşıyıcı, şampuan, pişik kremi, pudra, sabun, ıslak mendin, çeşitli kıyafetler, ayakkabı, çorap, battaniye ve önlük bulunacak. Ayrıca ailede başka çocuk varsa onlara da kıyafet yardımı yapılacak.

Proje kapsamında 18 günlük bebekleri olan Kocakaş ailesini Türkbeyli Mahallesi Atatürk Caddesi'nde bulunan evlerinde ziyaret eden Bolu Valisi İbrahim Özçimen, yeni doğan çocukların bağışıklık sisteminin yüzde 80'inin 0-6 ay arasında oluştuğuna dikkat çekerek, projenin amacının yenidoğan bebekleri 0-6 ay arasında en iyi şekilde beslemek olduğunu dile getirdi.

Bu dönem içerisinde iyi beslenemeyen bebeklerin ileride başta kalp-damar, şeker, alerjik ve kolon kanseri hastalıkları olmak üzere çeşitli hastalıklara yakalanabileceğini ifade eden Özçimen,"Hoş Geldin Bebek" projesi kapsamında asgari ücret ve altı bir ücretle geçimini sağlayan ailelerde anneler ve bebekler daha sağlıklı beslenecek. Bu sayede anne de yorgun ve bitkin kalmamış olacak. Kaymakamlığımız ailelerin müracat etmesini beklemeden sağlık grup başkanlığından alınacak bilgilerle ailelere yardımları iletecek. Proje ile dar gelirli vatandaşlarımızın bebekleri de sağlıklı beslenebilecek" dedi.

Kaynak: AA