Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Dinar'da yapımı süren yatırımları inceledi.

Vali Balkanlıoğlu, Yapağlı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ni ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yapağlı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çelik, yaptığı açıklamada, tesisin 1994 yılında ORKÖY Genel Müdürlüğü tarafından verilen kredi ile kurulduğunu ifade etti.

91 ortaklarının olduğunun bilgisini veren Çelik, şöyle konuştu:

"Köy halkımızın yüzde 90'ı kooperatifimize ortaktır. Faaliyet alanımız alabalık üretimi, su ürünleri işleme, orman ve tarım ürünleridir. Yılda yavru alabalık üretim adedi ise 4 milyondur. Porsiyonluk alabalık üretimi ise yıllık 400 tondur. Üretim sahaları 25 bin metrekare olup, havuz adedi 203 adettir. Tesisimiz ilk ihracatını 2003 yılında Almanya ve Hollanda'ya yapmıştır."

-Beltarla Köyü Cami'nin yapımı sürüyor

Afyonkarahisar'ın Başmakçı ilçesine bağlı Aşağı Beltarla köyündeki caminin inşaat çalışmaları devam ediyor.

Beltarla Köyü Muhtarı Erkan Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylülerle birlikte cami inşaatının çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade etti.

Kurban Bayramı namazını bu camide kılmayı hedeflediklerini belirten Şahin, "Camimiz 400 kişi kapasiteli. Caminin alt katını misafirhane, Kur'an kursu, toplantı odası ve dükkan olarak değerlendireceğiz. Valilik, kaymakamlık ve köylülerimizin destekleriyle yapılan camimizin bütün işi bitip, ibadete hazır hale geldiğinde de Valimiz İrfan Balkanlıoğlu'nu davet edip, açılışını inşallah kendisine yaptıracağız" dedi.

-Başmakçı'da bağ bozumu başladı

Başmakçılı çiftçiler, bağlarında ve bahçelerinde bulunan üzümlerin hasadına başladı.

Çiftçi Ahmet Açıkgöz, hasat mevsimine hızlı başladıklarını söyleyerek bereketli olması temennisinde bulundu.

Asma ağaçlarının iyi budanması, bakımının iyi yapılması gerektiğini ifade eden Açıkgöz, verimli bir asmadan 10 kilo üzüm elde edilebileceğini söyledi.

Bir dönümlük arazide 80-100 arası asmanın bulunduğunu aktaran Açıkgöz, toplanan üzümlerin pazarda satıldığını, bazı kişilerin de pekmez elde ettiğini söyledi.

Kaynak: AA