Sarıkamış Kaymakamı Muhtarlarla Vedalaştı

3 yıldır Kars’ın Sarıkamış ilçesi Kaymakamlığı görevini yürüten Erdoğan Turan Ermiş, Mardin Kızıltepe Kaymakamlığına atandı.

Sarıkamış Kaymakamı Muhtarlarla Vedalaştı
Sarıkamış Kaymakamı olarak göreve başladığı günden bu yana ilçe merkezi ve tüm köylerindeki sorunları tek tek yerinde tespit ederek, çözüme kavuşturulması için çaba harcayan, sıcakkanlılığı ve içtenliğiyle Sarıkamış halkının gönlünde taht kuran Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş onuruna, Sarıkamış ilçe merkezi mahalle muhtarlarınca veda gecesi düzenlendi.

Sarıkamış Öğretmenevi Salonu’nda düzenlenen geceye; Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, 9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Turğut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, Müftü Hamdi Uzunharman, Malmüdürü Alpay Atasoy, SGK Merkez Müdürü Zeynal Abidin Cengiz, SATURDER Başkanı Mir Hasan Taş, Kars Milli Eğitim şube müdürü Emrullah Gül ve mahalle muhtarları katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, neredeyse bir ekip olarak Sarıkamış’tan ayrıldıklarını belirterek, “Bizim mesleklerimiz, memurluk mesleği böyle. Bizim içinde zor oluyor doğrusu. 2-3 en fazla 5 yıl kalabiliyoruz bir yerde. 3 yıl içerisinde ilk 6 ayımız bazen alışmakla, tanışmakla geçiyor. İşte köyleri, muhtarları, oradaki esnafı, sivil toplum kuruluşlarını tanıyorsunuz. Bunlarla beraber çalışmaya başlıyorsunuz. Dostluk ve arkadaşlık ilişkilerimiz gelişiyor. Artık bir aile olmaya başlıyorsunuz, yani kendi ailenizi unutuyorsunuz. Burayı bir aile gibi görüyorsunuz, burada bir yabancılık çekmiyorsunuz artık. Ama gün geliyor tekrar bir şekilde ayrılmanız gerekiyor” dedi.

Ailece Sarıkamış’ı çok sevdiklerini ifade eden Ermiş, “Buradan ayrılacak olmaktan çok üzüldük. Kendimde beklemiyordum. Ama nasip kısmet bakan beyin memleketine gitmek varmış. Bakan beyin memleketi de büyük bir ilçe. Merkez nüfusu 150 bin. 159 köyü, 38 mezrası ve 4 tane belediyesi var. Tabi orada belki daha çok yorulacağız ama bayrağımızın dalgalandığı her yer bize ait bizim topraklarımız. Sarıkamış Şehitler memleketi nasıl burada olmaktan gurur duyduysak, ben bazen bunu söylüyorum; benim kızımın birinin kimliğinde Sarıkamış yazıyor. Çocuk doğarken kimisi sormuştu, nereye yazdıracaksın diye? Dedim tabi ki, Sarıkamış yazdıracağım. Siz ne diyorsunuz benim çocuğum ileride büyüyünce, babam Şehit memleketinde hizmetkarlık yapmış diye gurur duyacak demiştim kendilerine. Gideceğimiz yer ilk medeniyetlerin kurulduğu topraklar, Mezopotamya toprakları. Yani ülkemizde birlik beraberlik huzur süreci devam eder. Daha güzel günler, daha huzurlu, daha mutlu günlerde hep beraber çocuklarımızla, torunlarımızla yaşarız. Burada köy muhtarlarımız ve sizlerle huzurlu bir 3 yıl geçirdik. Geçtiğimiz kış mevsiminde Afyon-Ankara karayolu ulaşıma kapandı fakat Sarıkamış’ta tek bir köyümüzün bile yolu 24 saatten fazla ulaşıma kapanmadı. Havaların tipili olduğu zamanlarda, dışarıdan kepçe kiraladık fakat tekbir köyümüzün yolu ulaşıma kapanmadı. Muhtarlarımıza bu hususta çok teşekkür ediyorum. Sizin desteğinizi her zaman arkamda hissettim. Yani gerek vatandaşla olan ilişkilerimizde, gerek çıkabilecek sorunlarda her zaman bizim yanımızda oldunuz. O açıdan ayrı ayrı hepinize teşekkür ediyor, hakkınızı helal etmenizi diliyorum” diye konuştu.

Sarıkamış’a yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı Kaymakam Ermiş’e, teşekkürlerini bildiren muhtarlar ise, aralarından ayrılacağınız için çok üzüldüklerini belirterek, kendisini hiçbir zaman unutmayacaklarını söylediler.

Sıcak ve samimi bir ortamda geçen gecenin sonunda Kaymakam Ermiş, muhtarlarla tek tek vedalaştıktan sonra günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.
Kaynak: İHA