Engelliler Konseyi Çalışmalarına Devam Edecek

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş Spina Bifida Derneği İl Temsilcisi Burçin Peker ve Yönetim Kurulu Üyelerini ‘Sevgi Kapısında’ ağırladı.

Engelliler Konseyi Çalışmalarına Devam Edecek
Ziyarette Spina Bifida Derneği İl Temsilcisi Burçin Peker ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan da bulundu. Ziyarette konuşan Spina Bifida Derneği İl Temsilcisi Peker dernekleri ve etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Peker konuşmasında, spina bifida rahatsızlığı olan çocukları hem okumaya hem de spora teşvik ettiklerini söyledi.

Bu tür rahatsızlığı olanların yaşamında sporun önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Peker, engellilere eğitim verecek yüzme antrenörü sıkıntısı yaşandığını, antrenör sayısını artırıcı çalışma yapılmasını istedi. Manisa’da 2 yıl önce hayata geçirilen İl Engelliler Konseyinin devlet kurumları ile engelli dernek yetkililerini bir araya getirdiğini ve yararlı çalışmalar başlatıldığını ifade eden Peker, Engelliler Konseyinin 2 kez toplandığını belirterek bundan sonra da çalışmaya devam edilmesi talebinde bulundu.

Vali Savaş da ziyaretleri için çok memnun olduğunu, İl Engelliler Konseyinin çalışmaya devam edeceğini belirterek, “Bu tür toplantıların amacı ilk aşaması sizin de dediğiniz gibi kurumların birbirlerini tanıyarak varsa yanlış bilgileri ve önyargıları ortadan kaldırmaktır. Bundan sonra yapacağımız çalışmaları sizlerin de ortak olduğunuz çalışmalar haline dönüştürmek ve enerjimizi birleştirmek olacak. Ben de mümkün olduğunca bu toplantılara katılmaya çalışacağım” dedi.

"ENGELLİLER SOSYAL YAŞAMIN İÇİNDE OLMALI"
Vali Savaş daha sonra Manisa Zihinsel Engellileri Eğitim ve Koruma Derneği Başkanı Ali Arslan ve yönetim kurulu üyelerini konuk etti.

Başkan Arslan Vali Savaş’a Manisa’da göreve başlaması nedeniyle hayırlı olsun dileklerini iletti, dernekleri hakkında bilgi verdi. Kurum amirlerine engelliler konusunda genel bir seminer verilmesini ve pozitif ayrımcılık yapılmasını isteyen Arslan, çocukların toplumun içinde yer almalarını bunun için sosyal yaşam alanları oluşturulmasını istedi.

Ziyarete katılan bazı zihinsel engelli çocuk velileri, çocukların spora yöneltilmesinin büyük önemi olduğunu, spor yapmayan çocuklarda kilo sorunu ortaya çıktığını söyledi.

Vali Savaş da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan’a gerekli çalışmaların yapılması konusunda talimat verdi. Vali Savaş, çalışmaların İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde yürütülmesini istedi.

Ziyarette zihinsel engelli çocukların yaptığı bir ahşap tepsi Vali Savaş’a hediye edildi.
Kaynak: İHA