Develi'de Örnek İftar

KAYSERİ - Develi Belediyesi geleneksel olarak her yıl gerçekleştirdiği iftara bu yıl da düzenledi.

İlçedeki tarihi Roma Havuzunun olduğu Elbiz Parkı'nda düzenlenen iftar programına, Kayseri Milletvekillerinden İsmail Tamer ve Ahmet Öksüzkaya, Develi Kaymakamı Enver Ünlü, Yahyalı Kaymakamı Ziya Polat, İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Üsteğmen Erdoğan Mutlu ile 2 bin kişi katıldı.

Fatih Alkaya, musiki ekibinden eserlerin dinletisi ile başlayan program, İlçe Müftüsü Cafer Kılınç tarafından yapılan dua ile devam etti.

Programda konuşan Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, ramazan ayının ruhuna uygun olarak her yıl geleneksel iftar programının ilçede vatandaşlar arasında kaynaşmaya vesile olduğunu söyledi.

Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, ilçe halkına bölgesel devlet hastanesi ve ilçe hastanesinin doktor konusundaki eksikliklerinin giderilmesi hususunda yapılan çalışmalar konusunda bilgilendirme yaparken Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya da, Develi ilçe Belediyemiz tarafından geleneksel iftar programının önemine dikkat çekerek, "Türkiye üzerindeki oyunlar oynanıyor. Birlik beraberliğimizi bozmak isteyenlere Allah fırsat verdirmesin. Dünyada iki yüzlü siyaset var Müslüman olmayanlara yönelik ufacık bir hadise olsa dünya ayağa kalkıyor ama Müslüman coğrafyasında katliam yapılırken ölenler olurken kimsenin sesi çıkmıyor Sadece Türkiye ve Başbakanımız dillendiriyor Mısır'da ve Suriye'de akan kanın durdurulması için arkamızda Müslüman devletlerin durmasını istiyoruz dünyada süre gelen mazlumların ezildiği sistemin eşitlik üzere dönüşmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA