Balışeyh’te Birlik ve Beraberlik İftarı

Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesinde düzenlenen birlik ve barebarlik iftarına yoğun katılım oldu.

Balışeyh’te Birlik ve Beraberlik İftarı
Şehit Sezai Ergül İlkokulu bahçesinde Balışeyh Kaymakamlığı, Balışeyh Belediyesi, Müftülük ve Ziraat Bankası Balışeyh Şubesinin katkılarıyla düzenlenen iftara Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Müftüsü Bekir Gerek, Kaymakam Yusuf Yıldırım, Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, İlçe Müftüsü Hüseyin Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Irmak’ın yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Vali Ali Kolat, Balışeyh halkıyla Ramazan sofrasında birlikte olmanın kendisine büyük mutluluk verdiğini söyledi.

Bu mübarek ayda insanlarla çok güzel bir ortamda biraraya geldiklerini sofralarını, dostluklarını ve kardeşliklerini paylaştıklarını dile getiren Kolat, öundan sonrada bu dostlukların, kardeşliklerin artarak devam etmesini istediklerini belirtti.

Bu tür etkinliklerin kardeşliklerin, dostlukların pekişmesine ve insanların birbiri ile kaynaşmaya vesile olduğunun altını çizen Vali Kolat, "Allah’a hamd olsun ülkemizin her tarafında huzur ve güven içinde iftarlarımızı yapıyoruz, oruçlarımızı tutuyoruz. İl genelinde bu iftar programlarını güzel bir şekilde sürdürüyoruz" dedi

İlçe Kaymakamı Yusuf Yıldırım da, iftar yemeğinin Balışyeh, Kırıkkale ve ülke adına birlik ve beraberliğin tesisi, huzur ve esenliğin gelişmesi adına katkılar sunmasını temenni ederek, yemeğe katılan herkese teşekkür etti.

Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu da, iftar programına gösterilen yoğun ilgiyle Balışeyh'teki birlik ve beraberlik bağlarının ne kadar kuvvetli ve temellerinin ne kadar sağlam olduğunu gördüklerini söyledi

Halkın iftar programına eşleri, çocukları, yakınlarıyla birlikte katılmasının ayrı bir sevinç kaynağı oluşturduğunu dile getiren Ydyslstela. "Program vesilesiyle tüm Balışeyh halkı, aileleriyle birlikte bu Ramazan sofrasında iftar sevabına ortak oldular. Programda bizlere yardımcı olan, katkı sağlayan ve emek veren tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İftar sonrası düzenlenen semazen gösterileri, Hacivat- Karagöz orta oyunları programa renk kattı. Programda ilçede misafir olarak bulunan Mısır’lı bir gencin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile din görevlileri tarafından okunan ilahi ve kasideler ise davetliler tarafından büyük beğeni gördü.
Kaynak: İHA