Arınç'ta Haluk Koç'a Gönderme ve Silivri Uyarısı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'a tepki göstererek, "Ben ülkeyi yönetiyorum.

Arınç'ta Haluk Koç'a Gönderme ve Silivri Uyarısı
Senin gibi laf ebeliği yapmıyorum. Haluk Koç, senin miden geniş olabilir. Bizim midemiz bunları hazmedecek kadar geniş değil" dedi.

Bülent Arınç, Bursa'da partisinin il başkanlığı tarafından Bursa Uluslararası Tekstil Ticaret ve Alışveriş Merkezi’nin (BUTTİM) bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Arınç, Ergenekon davasında 5 Ağustos pazartesi günü karar açıklanacak olması sebebiyle eylem hazırlığında olanları da uyardı. Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin kaldırılmasını değerlendirdi. Demokrasilerde balans ayarının sadece sandıkta olacağını belirten Arınç, "Biz 35. maddeyi kaldrırmak istediğimizde bir muhalefet partisi karşı çıktı. Güler misin, ağlar mısın. Artık Türkiye eski Türkiye değil. (Mursi'nin de çok hatası var) dilyenlere yazıklar olsun. Demokrasilerde balans ayarı Sincan'da tank yürütmekle olmaz. Demokrasilerde balans ayarı sandıkta olur" dedi.

"SİLİVRİ'DE YASA DIŞI EYLEME KATILMAYIN"
CHP'li bazı milletvekillerinin eylem hazırlığında olduklarını hatırlatan Arınç, "Buradan Silivri konusunda uyarıyorum; ülkemizin huzurun bozulmasına izin vermeyiz. Yasa dışı eylemlere katılmayın. Mahkemeye işgal etmek ne anlama gelir?" ifadelerini kullandı.

Bülent Arınç, TGB'nin açılımının "Türkiye Gençlik Birliği" olmadığını, "Tüm Gençlik Birliği" olduğunu ifade ederek, "Türkiye" kelimesinin derneklere verilmesinin sadece Bakanlar Kurulu onayı ile verildiğine dikkat çekti.

HALUK KOÇ TEPKİSİ
Arınç, kendisine Eylül ayında olaylar çıkacağına yönelik istihbaratı nereden aldığını soran CHp genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'a sert çıktı. Arınç, "Ben ülkeyi yönetiyorum. Senin gibi laf ebiliği yapmıyorum. Ülke insanını en güzle şekilde tanıyoruz. Senin oğlun ve gelinine genel başkanın 'çapulcu' diye hitap ettiğinde yüzün kızarmadı. BEnim oğlum ve gelinime 'Çapulcu' diyecek birini konuşturmam be. Benim çocuklarıma kimse çapulcu diyemez. Haluk Koç, senin miden geniş olabilir. Bizim midemiz bunları hazmedecek kadar geniy değil" açıklamalarında bulundu.
Kaynak: İHA