Mhp'li Vural'ın Basın Toplantısı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Mısır'ın geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un, Ermeni soykırımını tanıyacak projeye katkıda bulunacağını açıklamasını eleştirerek, “Böyle bir iddiaya Mısır'ın Cumhurbaşkanı'nın katılacağını ifade etmesi, gerçekten Türk milletine yapılmış bir hakarettir” dedi.

Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İslam ülkelerinde lider diye pazarlandığını ileri süren Vural, "Madem öyle, İslam ülkelerinin Mısır'daki katliamla ilgili tutumu karşısında neden bunu kullanamadı? Körfez ülkeleri ve Suudi Arabistan nezdinde neden girişimlerde bulunulmamaktadır?" dedi.

Erdoğan'ın, Mısır'daki gelişmeleri bir iç politika aracı olarak kullandığını savunan Vural, "Sayın Başbakan, 'Mısır'da oynanan oyunlar Türkiye'de de oynanacak?' diyor. Türkiye demokrasinin erdemine inanmış bir toplumdur. Mısır olayı ile Türkiye'de kimleri tehdit ediyorsun. Türkiye'deki herkes Mısır'daki katliama karşı tutum sergilemiştir. Kimse bizi, Mısır'daki gelişmeler Türkiye'de de olacak diye tehdit edemez. Bu, siyasi rant kapma amacına yöneliktir. Mısır politikası şunu ortaya koymuştur ki hükümet milli politika gütmek yerine yabancı merkezlerde hazırlanmış senaryoların parçası olma gayreti gütmüştür” diye konuştu.

Mısır politikasında, bu ülkenin siyasi bütünlüğünü sağlayacak sürece gidilmesi gerektiğini belirten Vural, "Birileri burada iç çatışmayı tahrik ediyorsa unutmayalım ki biz İslam coğrafyasında Müslümanların birbiriyle çatışmasını kabul edecek inanca sahip değiliz" dedi.

Başbakan Erdoğan’ın ‘Batının Mısır tavrı, demokrasinin sorgulanmasına yol açar’ yönündeki sözlerini anımsatan Vural, şunları söyledi:
"Ne demek? Demokrasi sadece batıda mı olur? Demokrasi neden sorgulanacak? ‘Demokrasinin sorgulanacağını ve bunun Türkiye içinde geçerli olduğunu' söylüyor. Demokrasiyi sorgulamak, demokrasiyi istememek demektir. Ne yapacağız, demokrasiyi mi sorgulayacağız? Sultanlık, şeyhlik, monarşi mi olacak' diyeceğiz? Başka rejim mi isteyeceğiz? Başbakan'ın bu ifadesi, demokrasiye olan inançsızlığını ortaya koyuyor."
İslam ülkeleri nezdinde gerekli inisiyatifi oluşturamayan AK Parti iktidarının, İslam Ülkeleri İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri üzerinden bunun üstünü örtmeye çalıştığını iddia eden Vural, "Hükümetin, İslam ülkeleri nezdinde inisiyatif oluşturması gerekiyor. Cumhurbaşkanı'nın bu süreçle ilgili Başbakan'la farklı görüşlere sahip olmasından dolayı Genel Sekreter nezdinde adım atıldığı ve Mısır konusunda Başbakan ile Cumhurbaşkanı arasında yapılacak görüşmenin iptaline kadar götürecek sürecin yaşandığına ilişkin yorumlar yapılıyor. AKP'nin iç post kavgaları ve çatışmaları, gerek Gezi Parkı olaylarında gerek diğer süreçlerde maalesef Türkiye'nin milli tavır oluşturmasını engelleyecek noktaya kadar gelmiştir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın terör örgütü PKK'nın silahı bırakması gerektiğini söylediğini, ancak bunun gerçekleşmediğini belirten Vural, aksine terör örgütünün, hakimiyet alanını genişlettiğini ileri sürdü. Vural, “PKK terör örgütüne 3 çocuğunun gitmesinden dolayı tepki koyup bu konuda tavır oluşturan aile neden devletine gitmez de PKK'ya BDP'ye gider? Devlet nerede? Çocuğu götürülmüş ama devlete şikayet edemiyor. Çünkü devlet yok. Kendi işini kendi görüyor. O çatışma şunu ortaya koymuştur ki PKK'dan şikayet fazladır ama bu şikayet karşısında oradaki insanlar devletini yanında bulamamaktadır. Başbakan da ifade ediyor, çekilme, silahı bırakma diye bir şey yoktur. Süreç, PKK'nın tehdit ve istekleriyle şekillenmiştir. Süreç, ucu açık sürece dönüşmüştür. Nerede duracağı belli değil. AKP teslimiyet belgesini imzalamıştır. Bu süreçte atılan her adım PKK hanesine yazılan kazanca dönüştü. PKK'yı durdurmanın yolu artık AKP'nin taviz politikasını durdurmaktan geçmektedir. Bu süreci sandıkta durdurmamız gerektiği gayet açıktır. Öyle noktaya geldik ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, PKK tarafından tehdit ediliyor. Sen kimsin ki tehdit ediyorsun? Öcalan artık stratejik bir rol üstlenmeye çalışıyor. Yakında akil adam olarak Öcalan'ı çıkaracak herhalde. Bir terör örgütü, 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin stratejik ortağı olacağım' diyor. Şu rezalete bakın. PKK terör örgütü her istediğini alır hale gelmiştir. Öcalan, 'yalnızım' demişti, yanına arkadaş gönderdiler. Bir de oda istiyormuş. PKK karargahını İmralı'ya taşıyacak. PKK'nın her istediğini AKP yerine getiriyor. Bu gidişle sloganlarını değiştirecekler herhalde, 'Durmak yok, PKK ve Öcalan'a hizmete devam' diyeceklerdir. 'Öcalan hayal etti, Erdoğan gerçekleştirdi' Yeni sloganları bu” dedi.

Kaçakçıların orduya saldırır hale geldiğini belirten Vural, "Bunlar kaçakçı mı yoksa PKK, PYD'li mi? Bu tavırlar sınırımızı anlamsız hale getiren tavırlar. Daha önce kaçakçılar kaçardı, şimdi saldırıyor. Bunlar gerçekten kaçakçı mı?" dedi.

Mısır'ın geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un, Ermeni soykırımını tanıyacak projeye katkıda bulunacağını açıkladığını anımsatan Vural, "Buradan sesleniyorum: Bu milletin geçmişine böyle bir karar leke süreceklerin, milletimizle problemi var demektir. Türkiye'deki hükümete kızıp Türk milletine düşmanlık beslenmesini kabul etmemiz mümkün değildir. Ermeni soykırımı iddiaları emperyalist batının uydurduğu bir iddiadır. Böyle bir iddiaya Mısır'ın Cumhurbaşkanı'nın katılacağını ifade etmesi, gerçekten Türk milletine yapılmış bir hakarettir" diye konuştu.

Kaynak: İHA