Dünya Rekoru İçin Yeniden Radyo Programcılığına Döndü

Radyoda 9 gün 4 saat 5 dakika canlı yayında kalarak Türkiye rekoru kıran Ferhat Yıldırım, kendi rekorunu egale edip dünya rekoru kırmak için yeniden radyo programcılığına döndü.

Dünya Rekoru İçin Yeniden Radyo Programcılığına Döndü
Kırşehir’in Sesi Radyosu'nda ‘Gecelerin Kahyası’ adıyla program yapan Yıldırım, 2 yıl sonra kendi rekorunu egale etmek için programcılığa yeniden başladı.

Yıldırım, “O dönemdeki şartlar çok farklıydı. Şu anki imkanlar da çok farklı. Dünya rekorunu kırmama 11 saat kalmıştı, yapamadım. Bu hep içimde bir ukde olarak kaldı” dedi.

2 yıla yakın zamandır radyo programcılığı yapmayan Yıldırım, rekor denemesinin ardından Gümüşhane, Trabzon, Aydın, Konya ve Mardin’de programcılık yaparak, Türkiye’de ünlü radyo programcılarının stüdyolarına konuk olduğunu belirtti.

Kırşehir’de Kent FM’de yayın hayatı için stüdyoya yeniden dönen Yıldırım, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Yaklaşık iki yıl aradan sonra radyo hayatı benim için tekrar başladı.

2000 yılında bilindiği gibi Türkiye rekoru denemem oldu. Dünya rekoruna kısa bir zaman kalmıştı. Ne yazık ki bunu gerçekleştiremedim. 2000 yılında teknik açıdan da eksikliklerimiz vardı. Şimdi gayet modern radyo stüdyoları var. Rekoru kıramamam hep içimde ukde olarak kalmıştı. Türkiye rekorundan sonra birçok radyodan teklif alarak görev yaptım. Ama son iki yıldır radyo hayatına tamamen ara vermiştim. Dışarıdan arkadaşlarımın, eşimin, dostumun 'Kahya bunu sen yaparsın' telkinleri ve içimdeki ukte beni yeniden yayın hayatına teşvik etti. Kırşehir’de, kıramadığım dünya rekorunu kırmak istiyorum. Sadece desteğe ihtiyacım var. Bu deneme sürecimde bana gerekli desteğin verileceğini düşünmekteyim. Bu ve birçok nedenden dolayı yayın hayatım ve rekor denemesi için gece yayınlarına deneme amaçlı başladım. İnşallah en kısa sürede rekor denemesi için noter huzurunda çalışmalara başlayacağım” ifadelerini kullandı.

Kahya lakaplı Ferhat Yıldırım'ın, deneme yayınları ve gerekli sağlık kontrollerinin ardından yayın hayatına başlayacağı öğrenildi.
Kaynak: İHA