Boşnaklar, Karamürsel'de 13. Teferiç Pita Şenliği'nde Buluştu

Karamürsel Belediyesi ve Karamürsel Bosna Hersek Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından bu yıl 13'üncüsü gerçekleştirilen Teferiç Pita Şenliği, Başdeğirmen piknik alanında yapıldı.

Boşnaklar, Karamürsel'de 13. Teferiç Pita Şenliği'nde Buluştu
Karamürsel Başdeğirmen piknik alanında düzenlenen Pita Şenliklerine Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, İlyas Şeker ve Lütfü Türkkan, Karamürsel İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Ak Parti Karamürsel İlçe Başkanı Ahmet Türkel, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, MHP Karamürsel İlçe Başkanı Orhan Kılınçsoy, Türkiye Bosna Hersek Kütür Dernekleri Federasyon Başkanı Ahmet Utaş, Karamürsel Bosna Hersek Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sedat Çınar, Sakarya, Adana, Adapazarı, Eskişehir, İnegöl, İzmir, Sefaköy ve Bursa Bosna Hersek Türkleri dernek başkanları, sivil toplum örgütleri başkanları, Karamürsel’de ve köylerinde ikamet eden Boşnaklar ile çevre il ve ilçelerden gelen Boşnak halkı katıldı.

Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sedat Çınar davetlilerle yakından ilgilenerek, kendisine destek veren Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım olmak üzere, şenliğe katılanlara teşekkür etti. Programda Konuşma yapan Türkiye Bosna Hersek Kütür Dernekleri Federasyon Başkanı Ahmet Utaş, Teferiç Şenliğinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, pita şenliğine katılan davetlilerle yakından ilgilendi. Ardından konuşma yapan Başkan Yıldırım, çok değerli bir ülkede yaşadığımızı belirterek, “Güzel vatanımızı dışarıdan ve içeriden parçalamak isteyen o kadar çok düşmanımız var ki, ama hamd olsun bizler inanç ve birlik sahibiyiz. Geçmişini ve aslını asla unutmadan bu vatanı tek bayrak, tek millet olarak yaşatacağız. Bu ülkeyi parçalamak, bölmek ve bu ülkenin sonunu getirmek için çaba sarf eden herkesin gayretleri boşa çıkacaktır. Bu ülkenin teminatı olan Boşnaklar geçmişinde olduğu gibi gelecekte de bu ülkeye güç ve kuvvet katmaya devam edeceklerdir. Bu ırkın bir mensubu olarak hamd olsun ki atalarımın, annemin ve babamın bana verdiği kültürü bugüne kadar yaşadım ve yaşattım. Bizler bulunduğumuz görevlerde herkese eşit yaklaşarak her kültürün yaşaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ben böyle güzel bir ortamı hazırlayan başta Türkiye Federasyon Başkanımız olmak üzere, bütün dernek başkanlarımıza ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Türkiye Bosna Hersek Türkleri Federasyon Başkanı Ahmet Utaş, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım için özel hazırlatılan tabloyu hediye etti. Şenlikte tepsilerle Pita olarak adlandırılan Boşnak börekleri pişirilerek şenliğe katılan vatandaşlara dağıtıldı. Şenliğe katılanlar piknik yapıp güzel bir gün geçirme imkanı bulurken, canlı müzik eşliğinde eğlenen gençler ise çeşitli oyunlarla Boşnak halayı çekerek gönüllerince eğlendi. Şenlik yapılan hediye çekilişlerinin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA