Miletvekili Çalık’dan Doğanyol İlçesine Ziyaret

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Doğanyol İlçesinde köy ziyaretlerinde bulundu.

Miletvekili Çalık’dan Doğanyol İlçesine Ziyaret
Milletvekili Çalık, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Nadir Çalık ve partili yöneticileri Doğanyol İlçesinin Burç, Koldere, Dallı ve Gümüşsu köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

Milletvekili Çalık köylü bir kadınla yaptığı sohbet esnasında “Başbakanı seviyor musun?” sorusuna, köylü kadın töre lehçesi ile “Başbakana bayılıyoruz vallahi” cevabını verdi.

Çalık, köylerin içme suyu ve yol problemlerini imkanlar ölçüsünde çözmeye çalıştıklarını belirterek, Pütürge ile Doğanyol arasındaki yolun yapımı ve düzenlenmesi içinde çalışma yapılacağını söyledi.

Yolun yeniden projelendirileceğini ifade eden Milletvekili Çalık, “ Pütürge-Malatya Yolunun yeni yapım projesi bu yıl tamamlanacak. Öte yandan eskiden kadınlar hayvanlar ile su taşıyordu. Şimdi artık kadınlar evlerinde musluktan suyu alıyorlar” dedi.

Doğanyol İlçesinde öğretmenevi ve sağlık evinin bittiğini belirten Çalık, ilçeye yaklaşık 5 Milyon TL’ye mal olacak olan Hükümet Konağı’nın yapılmakta olduğunu ve önümüzdeki yıl bitirilerek hizmete gireceğini söyledi.

Kaynak: İHA