Kızılırmak'ta Kavun Festivali

Çankırı'nın Kızılırmak Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Kavun Festivali”nin 11.’si yapıldı.

Kızılırmak'ta Kavun Festivali
Festivale AK Parti Çankırı milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Vali Vekili İbrahim Şahin, Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal, AK Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Vahap Yartaş ile çok sayıda vatandaş katıldı

Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal, ilçedeki yaşam standartlarının her geçen gün arttığını belirterek, vatandaşları mutlu etme gayretinde olduklarını söyledi.

İlçenin yerel değerlerini yaşatmak ve tanıtmak amacıyla bu tür festivaller düzenlediklerini anlatan Başkan Soysal, katılımcılara teşekkür etti.

AK Parti Çankırı milletvekili Hüseyin Filiz de, meclisin tatile girmesinin ardından Çankırı'ya geldiğini belirterek, bu süreçte düzenlenen etkinliklerde vatandaşlar bir araya gelerek sorun dinlediklerini ifade etti.

Vatandaşlardan gelen tüm istekleri not aldıklarını ve Ankara’ya ilettiklerini belirten milletvekili Filiz, vatandaşlardan gelen istekleri emir olarak algıladıklarını kaydetti.

AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin ise AK Parti iktidarının ülkenin temel sorunları ile mücadele ettiğini vurgulayarak, kalıplaşmış birçok sorunun ortadan kaldırıldığını söyledi.

Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Vahap Yartaş da Çankırı insanının milliyetçi ve muhafazakâr yapısı ile tanındığını belirterek, “Benim insanların devletten istediğini alamayınca, dağa çıkıp askere kurşun sıkmaz. Bu yüzden Ankara’da İstanbul’da bir polis bizi çevirip kimliğimize bakınca, ‘Siz Çankırılısınız, sizden zarar gelmez’ deyip geri bırakır. Belki çok zengin değiliz, ama kocaman yüreğimiz var. Çankırı’yla ve Çankırılıyla ne kadar gurur duysak azdır” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan kavun yarışmasında dereceye giren üreticilere ödülleri verildi.

Emine Çoban’ın yetiştirdiği kavun “11. Kızılırmak Kavun Festivali”nin en iyi kavunu seçildi. Çeşitli etkinliklerle devam eden festivalde, Ankaralı Namık konser verdi.
Kaynak: İHA