Bursa Valisi Karaloğlu'nun Orhangazi Ziyareti

BURSA - Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Orhangazi ilçesinde ziyaretlrde bulundu.

Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ile ilçeye giden Vali Karaloğlu, Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer ve protokol mensupları tarafından karşılandı.

Orhangazi Kaymakamlığında bir süre beraberindekilerle sohbet eden Karaloğlu, ilçe kaymakamı Yurdaer'den Orhangazi'nin yapısı, tarihi, nüfusu, eğitim, sosyal yaşamı, sağlık, tarım ve sanayiye kadar birçok konuda ayrıntılı bilgi aldı.

Orta öğretimde mesleki eğitime önem verilmesi gerektiğine dikkati çeken Vali Karaloğlu, "Orhangazi'de önemli sanayi kuruluşları var. Buraların eleman ihtiyacını da karşılamış olursunuz. İsteyen çocuk daha sonra üniversiteye de devam edebilir" dedi.

2014 yılından sonra genel lise kavramının biteceğini belirten Karaloğlu, Orhangazi Çok Programlı Lise'yle ilgili talimat verirken, Çok Programlı Lise'yi Ticaret Lisesi'ne çevirelim" dedi.

Sağlık alanındaki durumu da ilgiyle dinleyen Vali Karaloğlu, aile hekimlerinin haftada en az bir kez köylere uğramasına özen gösterilmesini istedi. Orhangazi'nin Bursa İstanbul Karayolu üzerinde yer alması nedeniyle bölgede trafik kazalarının çok olduğuna değinen Karaloğlu, 112 Acil Seris'in ilçede bir ambulans görevlendirmiş olmasını yetersiz buldu, ambulans sayısının arttırılması gerektiğini söyledi.

İlçeyi ve İznik Gölü Orhangazi Sahilini gezerken vatandaşlarla da sohbet eden Karaloğlu, Göl turizmi hakkında bilgi alarak tavsiyelerde bulundu.

Ziyarete AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ve AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Necdet Yılmaz da eşlik etti.

Kaynak: AA