907. Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali

ORDU - Ordu'da, "907. Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali" kapsamında geleneksel olarak düzenlenen yağlı güreş müsabakaları yapıldı.

Bir hafta önce başlayan ve yağlı güreş müsabakaları ile son günü gerçekleştirilen etkinliğe, Kırkpınar başpehlivanlarından Recep Kara da katılarak müsabakalarda yerini aldı.

Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Perşembe Yaylası'nda 9 asırdır güreş müsabakaları ile diğer faaliyetlerin gerçekleştirildiğini belirtti.

Türkiye'nin en eski festivalinin ilçelerinde yapıldığını ifade eden Gündoğar, "Perşembe Yaylası birçok ilin ortak kullandığı bir yayladır. Bugün burada festivalimizin final gününü yapıyoruz. Türkiye'nin en fazla güreş seyircisinin toplandığı er meydanınındayız. Şu an Perşembe Yaylamızda 100 binin üzerinde insan var. Bu kadar insanı günü birlik ağırlamak çok güzel" dedi.

Festivale, AK Parti Ordu Milletvekilleri İdris Naim Şahin ve İhsan Şener, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Aybastı Kaymakamı Osman Bilici, Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA