6 Yıldır Nakil Bekleyen Hastanın Organ Sevinci

Bursa’da beyin kanaması neticesinde hayatını kaybeden 36 yaşındaki O.Y.’nin organları 3 kişiye umut oldu. Böbrek nakli için hastaneye gelen Mehmet Yıldırım, naklin kendisine yapılacağını öğrenince sevinçten ne yapacağını şaşırdı.

6 Yıldır Nakil Bekleyen Hastanın Organ Sevinci


Beyin kanaması neticesinde kaldırıldığı Özel Bursa Acıbadem Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 36 yaşındaki O.Y.’nin organları ailesi tarafından bağışlandı. Ailesinin organ bağışında bulunması ile birlikte hummalı bir koşuşturma başladı.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Bursa Acıbadem Hastanesi’nde bağışlanan böbrek, karaciğeri ve korneaları almak için zamanla yarıştı. Operasyonla alınan O.Y.'nin karaciğeri ve korneaları Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderilirken, böbreği ise Özel Bursa Acıbadem Hastanesi’nde kaldı. Kanları alınarak doku analizi yapılan hastalar sonuçları heyecanla beklerken, bazı hasta ve yakınları naklin kendisine gerçekleşmesi için dua etti.

Uzun bekleyişin ardından organ nakli için doku tahlillerinin hastaneye gelmesi ile herkes Acıbadem Bursa Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Doktor Salih Gülten’in ağzından kendi isminin çıkmasını heyecanla bekledi. 45 yaşındaki Mehmet Yıldırım, dokularının organla uyduğunun söylenmesi üzerine yerinden kıpırdayamadı. Beraber geldiği akrabası Yener Yıldırım ise Mehmet’e sarılarak duyduğu sevinci dile getirdi. Kendi isminin açıklanmasından sonra ne yapacağını bilemediğini ifade eden Yıldırım, “6 yıldır bu rahatsızlıkla yaşamaya çalışıyorum. Allah’ıma şükürler olsun, sonunda bu mutluluğu bize yaşattı. Emeği geçen bütün doktorlara teşekkür ederim” diye konuştu

Yener Yıldırım ise, kendisinin 10 yıl önce organ bağışında bulunduğunu ve bunun gerçekten çok önemli olduğunu söyledi.

Acıbadem Bursa Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Doktor Salih Gülten, nakli gerçekleştirilen hastaların aileleri ile birlikte bundan sonraki hayatlarında mutlu bir ömür sürdürmelerini diledi. Organ bağışının bir kez daha önemine işaret eden Gülten, “Vatandaşlarımızdan tek isteğim kullanılabilecek organları ne olur toprağa vermeyelim. Çünkü dünyada organ nakline çok ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA