Yağbasan’da Ebru Sergisi

Niksar Bedensel Engelliler Derneği üyeleri tarihi Yağıbasan Medresesi’nde ebru sergisi açtı.

Yağbasan’da Ebru Sergisi
Tokat’ın Niksar ilçesinde Niksar Bedensel Engelliler Derneği (NİKBED) bünyesinde yaklaşık bir yıldır süren kursta ahşap boyama ile ebruli sanatı eğitimi alan dernek üyeleri hünerlerini sergiledi. Niksar Kalesi Yağbasan Medresesi’nde ebru sergisinin açılışını ilçe protokolü yaptı. Niksar Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Remzi Kökçe, Niksar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Niksar Bedensel Engelliler Derneği’nin düzenlemiş olduğu Ebru Sanatı Kursu’nda ortaya çıkan ürünleri halkla buluşturduklarını söyledi.

Danişmentliler Beyliği döneminde uzun yıllar tıp eğitiminin verildiği medresede birbirinden güzel eserleri sergilemenin heyecanını yaşadıklarını belirten Kökçe, “Engellilerin sanatsal eğitimlerinde ve kendilerini geliştirmeleri noktasında büyük emekleri olan hocalarımıza şükran borçluyuz. Niksarlı hemşerilerime bir müjdeyi de vermek istiyorum. Çok kısa zamanda NİKBED korosunu da oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.

Uluslararası sanat dünyasında Ebru Sanatçısı olarak tanınan Ahmet Sobacı ise sanat ortamında ünlü bir ebrucu olmaktan Niksarlı olarak gurur duyduğunu söyledi.

Tatilini yarıda keserek Niksar’da çalışmalara başladıklarını ifade eden Sobacı, “Böylesine güzel ürünler veren arkadaşlarımızı gördükçe, onları yakından tanıdıkça mutluluğum bir kat daha arttı. Hepsi çok özverili, duyarlılıkları olağanüstü derecede gelişmiş ve sanata çok yakın insanlar. Bu potansiyellerinin mutlaka değerlendirilmesi ve geliştirilmesi gerekir” diye konuştu.

Düzenlenen etkinliğe Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu ve Belediye Başkanı Duran Yadigar, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Yıldız, CHP İlçe Başkanı Zafer Başar, Kent Konseyi Başkanı Duran Kaya ve sanatseverler katıldı.

Kaynak: İHA