Vali Tuna’dan Engelliler Koordinasyon Merkezi'ne Ziyaret

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, eşi Pervin Tuna ile birlikte Eskişehir Valiliği Engelliler Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Vali Tuna’dan Engelliler Koordinasyon Merkezi'ne Ziyaret
Ziyareti sırasında, merkezde engelliler tarafından yapılan çalışmaları inceleyen Vali Tuna, burada hayırsever vatandaşlar tarafından bağışlanan iki adet akülü sandalyeyi, ihtiyaç sahibi olan Aysun Yaşa (33) ve Eda Yalçın'a (12) teslim etti. Ardından bir konuşma yapan Vali Güngör Azim Tuna, ‘‘Engeli vatandaşlar toplumumuzun azımsanmayacak bölümünü oluşturuyor. Onlar da hayatta tutunmaya çalışıyor. Ülkemiz son yıllarda bu konuda oldukça mesafe katetti. Gerçekten devletimiz, son yıllarda onlara sağlanan bir takım sosyal haklar, istihdama katılmaları, sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunmaları, altyapının temin edilmesi noktasında çok güzel hizmetler yapıyor. Bunlar gün geçtikçe gelişiyor" dedi.

Türk Dünyası Kültür Başkentliği kapsamında yapılacak etkinliklerde, kadınlara ve gençlere yönelik duyarlı faaliyetlerin yapılmasının gündeme geldiğini, ancak buna ilaveten engellileri de unutmadan faaliyetleri bu kapsamda dizayn edip, onlara da yer vermeyi arzu ettiklerini ifade eden Vali Tuna, ‘‘Eskişehir'de, engelli kesime yönelik duyarlılık çok hat safhada. Engelli vatandaşlarımız için Eskişehir'in çok büyük bir cazibesi var. Özellikle işitme engelli vatandaşlarımız, burada yaşamayı çok tercih ediyor. İnsana verilen değer, altyapının çok güzel olması gibi etkenler, Eskişehir'i cazibe merkezi haline getiriyor" diye konuştu.

Eskişehir’de değişik projeler uygulamak istediklerini aktaran Vali Güngör Azim Tuna, ‘‘Herkesi engelli vatandaşlarımızın yanında olmaya ve onların çalışmalarına katkıda bulunmaya çağırıyorum. Bu konuda elimizden geleni yapacağız. Eksikliklerimiz olursa da lütfen bu konuda herkes bizi uyarsın, önerilerde bulunsun. Eskişehir'de değişik projeler uygulayalım, bu konuda biraz daha farkındalık geliştirelim" şeklinde konuştu.

Konuşma sonrasında merkezi gezen Tuna, engelli Mustafa Çetinkaya’nın bilgisayar ekranına "Sayın valim, web tasarım yazılım, donanım ağ iletişimi eğitimi istiyorum. Bu merkezin, buna uygun olduğunu düşünüyorum" yazısı üzerine bu konuda yardım edileceğini belirtti.

Vali Tuna ve eşine, doğuştan iki kolu olmayan ve ayaklarını kullanarak resim yapan Sümeyye Boyacı ve arkadaşları tarafından oluşturulan tablo hediye edildi.
Kaynak: İHA