"karakoyunlu'da Kültür Evi" Projesi

IĞDIR - Karakoyunlu Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, hazırladıkları "Karakoyunlu'da Kültür Evi" projesinin SODES tarafından kabul edildiğini bildirdi.

Ersöz, yaptığı açıklamada, ilçe halkının vakitlerini geçirecekleri sosyo kültürel faaliyetlerde bulunacakları kendilerini geliştirebilecekleri herhangi bir yerin bulunmadığını belirterek, bundan dolayı Karakoyunlu Köylerine Hizmet Götürme Birliğiyle birlikte Kültür Evi Projesini hazırladıklarını söyledi.

Projenin SODES tarafından kabul edildiğini belirten Ersöz, "Karakoyunlu Şehit Polis Ali Asker Gonca Ortaokulu bahçesinde bulunan halk kütüphanesi yeni binaya taşındığı için mevcut bina atıl durumdadır. Binaya gerekli tadilatlarla spor aletleri, zihinsel aktivite alanı, müzik ve resim atölyeleri yapılarak kültürhaneye çevireceğiz. Böylece ilçe halkı, öğrenciler müzik, resim atölyeleri sayesinde yeteneklerini geliştirebilecekleri, gizil kalmış yeteneklerinin de ortaya çıkmasında faydalı olacak bir alana sahip olacaklardır. Bunun yanı sıra zihinsel ve bedensel olarak da gelişimlerine katkıda bulunacak ve sosyo kültürel olarak kaynaşmalarını sağlayacaktır" dedi.

Kaymakam Ersöz, projede emeği geçen ortak ve destekleyicilere teşekkür etti.

Kaynak: AA