Çaycuma’da Mursi’ye Destek

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, 19 Sivil Toplum Kuruluşu eylem yaparak Mursi’yi desteklediler.

Çaycuma’da Mursi’ye Destek
Çaycuma’da 19 Sivil Toplum Kuruluşları adına kitlesel basın açıklamasını MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal yaptı. Çaycuma ilçe merkezinde düzenlenen eylemde Ünsal yaptığı konuşmada şöyle dedi; “Barışçı Gösterilerle İradelerine Sahip Çıkan Mısır Halkı Katliamlarla Susturulamayacak! Mısır’ın seçilmiş tek Cumhurbaşkanı olan Mursi’nin ABD, İsrail, Suud ortak yapımı darbe ile devrilmesinden bu yana Nahda ve Adeviye meydanlarında toplanan halk 1,5 aydır şiddetten özenle kaçınarak iradelerine sahip çıkıyor ama defalarca katliamlara maruz kaldıkları gibi, bu sabah da yüzlerce kişinin öldüğü binlerce kişinin yaralandığı bir vahşi saldırıya maruz kaldılar.

Dünya olan bitene sadece sessiz kalmayıp, aynı zamanda ABD ve AB gibi herkese ‘demokrasi’ pazarlayan büyük ülkeler eliyle katliama destek veriyor. İslam İşbirliği Teşkilatı ise etkili üyeleri olan Suud, Katar ve Körfez emirlikleri eliyle İsrail’in güvenliğini esas alan bu lanetli darbeye işbirliği yaptığı için darbeye karşı etkin olarak ses çıkaramadığı gibi, darbenin sonuçları olan katliamlara da göz yumuyor.

Batılı ülkeler, 1991de Cezayir’de FIS’in seçimleri kazanmasından bu yana alışkanlık haline getirdikleri bir çifte standart olarak, her fırsatta kötüledikleri darbeleri, İslam dünyası söz konusu olunca utanmaz bir ikiyüzlülükle destekliyorlar. Bundan amaç iktidarın barışçı yöntemlerle el değiştirmesine imkan tanımayarak, belirli bir siyasi görüşü şiddete sevk etmek, kriminalize etmek, direnişin silaha yönelmesi halinde ise açıktan şiddet kullanarak yok etmek ahlaksızlığıdır.

Mısır halkı protestolar boyunca şiddetten özenle kaçınarak bu senaryoyu boşa çıkaran bir akıl, irfan ve sabır göstermiştir. Mısır halkı, BM, AB ve İİT gibi uluslar arası yapıların Mısır darbesinde mağdurdan yana açıktan taraf tutmayarak darbeci zalimleri desteklemeleri sonunda maruz bırakıldıkları yalnızlık çemberini sokaklarda kurdukları silahsız direniş siperleri ile parçalayacak ve herkese hukuk ve iradeye sahip çıkma dersi verecektir. Sivil silahsız kişilere karşı hedef gözetmeksizin silah kullanmak ve katliam yapmak gerek BM’nin kabul ettiği sözleşme ve anlaşmalara göre, gerekse TCK hükümlerine göre İNSANLIĞA KARŞI SUÇ niteliğindedir. BM, üzerine düşmüş olan katliama rıza gölgesinden kurtulmak, problem çözebilme potansiyelini göstermek ve fuzuliye düşmemek için tıpkı Mloşeviç’i, Kraciç’i, Mladiç’i olduğu gibi Sisi ve darbeci şefleri de uluslar arası mahkemede yargılamalıdır. Bilindiği gibi, TCK 13. maddesine göre, insanlığa karşı işlenmiş olan suçlarda evrensel yargı yetkisine sahip olan Türkiye mahkemeleri göreve çağırılmış, Sisi ve darbeci şefleri hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Bu kapsamda, Adalet Bakanı’nı TCK’nın 13. maddesine göre ilgili mahkemeye yetki vermesi için, görevini yapmaya davet ediyoruz. ABD, İsrail, Suud destekli katiller eliyle Mısırlı kardeşlerimizin uğradıkları vahşi katliamı lanetliyor, katledilen kardeşlerimize rahmet, yaralılara şifa, direnişçilere sabır, irfan, istikamet ve başarı temenni ediyoruz.”
Ardından Mısır'da ölenler için dua okundu.
Kaynak: İHA